|

TSK 14 teröristin daha öldürüldüğünü açıkladı

Genelkurmay Başkanlığından devam eden operasyonlara ilişkin açıklama yapıldı. Dünkü operasyonlarda Bitlis'in Tatvan ilçesinde 10, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 4 olmak üzere 14 teröristin öldürüldüğü bildirildi. Hakkari kırsalına düzenlenen hava harekatında da 12 barınak imha edildi.

Yeni Şafak
12:56 - 28/03/2017 Salı
Güncelleme: 14:03 - 28/03/2017 Salı
Yeni Şafak
Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.
Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

TSK'dan devam eden operasyonlara ilişkin açıklama yapıldı.



Bitlis'in Tatvan ilçesinde dün icra edilen hava destekli operasyonda, bölücü terör örgütü PKK'lı 10 terörist daha öldürüldü. Operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 13'e yükseldi. Ele geçirilen teröristlerin üzerinde ve barındıkları sığınakta yapılan aramada, altı kalaşnikof piyade tüfeği, bir kanas keskin nişancı tüfeği, bir biksi makineli tüfek, bir RPG-7 roketatar, iki M-16 piyade tüfeği, üç el bombası, dört kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, dört kanas keskin nişancı tüfeği şarjörü, dokuz M-16 piyade tüfeği şarjörü, bu silahlara ait 350 adet mühimmat, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif malzeme, bir büyük telsiz, iki el telsizi, çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildi.



Teröristten M136 AT4 roketatar çıktı


Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde icra edilen operasyonda, saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bölücü terör örgütü mensubu bir terörist öldürüldü. Bir kalaşnikof piyade tüfeği ve bir adet M136 AT4 roketatar ele geçirildi.





Öte yandan Şemdinli'de, üs bölgesine saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik icra edilen hava harekatında, üç terörist etkisiz hale getirildi.



Sığınaklar imha edildi


Hakkari'nin Yüksekova ilçesi kırsalında, PKK'lı teröristlerce kullanılan silah mevzi, sığınak ve barınaklar düzenlenen hava harekatı ile imha edildi.



Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi


Mardin'in Mazıdağı ve Derik ilçelerinde icra edilen operasyonda tespit edilen iki ayrı sığınak içerisinde, bir adet 82 mm'lik havan, dört havan mühimmatı, bir RPG-7 roketatar, 46 RPG-7 roketatar mühimmatı, dokuz kalaşnikof piyade tüfeği, 40 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 8 bin adet kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 87 el bombası, 21 zagros keskin nişancı tüfeği fişeği, 200 biksi makinalı tüfek fişeği ve iki kg plastik patlayıcı ele geçirildi.



Siirt'in Eruh ilçesinde ise, güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında tespit edilen üç ayrı sığınak içerisinde, iki RPG-7 roketatar sevk fişeği, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.






#Bitlis
#Tatvan
#PKK
#Hakkari
#Şemdinli
7 yıl önce