|

'18 yaşından büyükler askere çağrıldı' vurgunu!

Bir internet sitesinin "TSK, 18 yaşından büyük tüm erkekleri göreve çağırdı!​" başlığıyla yayınladığı haber, kısa sürede binlerce kişiye ulaştı. Son günlerdeki terör saldırıları ve karşısında yapılan operasyonları fırsata çevirmek isteyen site bu yolla reklamlarını tıklatıyor. Facebook ve twitter'da çok sayıda kişi tarafından paylaşılan haber hızla yayılıyor.

Yeni Şafak
03:21 - 27/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 11:03 - 28/07/2015 Salı
Yeni Şafak

Son günlerde yaşanan terör operasyonlarına ilişkin olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 'acil görev' çağrısında bulunduğuna yönelik ifadeleri içeren haber, kısa bir süre içinde çok sayıda kullanıcıya ulaştı. 'Son dakika' ibaresiyle yayınlanan haber, site üzerinden çok sayıda kullanıcı tarafından görüntülenirken, ayrıca Facebook üzerinden 10 binden fazla kez paylaşıldı.





Milli duyguları kullanıp reklam tıklatıyor



Bu haber gerçeği yansıtmıyor. Çünkü TSK böyle bir çağrı yapmadı. Haberi yayınlayan site, halkın milli duygularını sömürerek hem reklamlarını tıklatıyor hem de Facebook sayfasına takipçi kazandırıyor.



Askere alınma başvurusu yapacaklar


Facebook'ta bir anda yayılan habere inanan binlerce kişi ise sosyal medyada yorum yazarak askere gitmek için başvuru yapacağını duyurdu.



--------------------------------------------------------------------------


için tıklayınız




için tıklayınız



#TSK
#askere çağırma
#bildiri
9 yıl önce