|

TSK: 68 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetlerince 28 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 68 terörist etkisiz hale getirildi.

Yeni Şafak
09:14 - 6/10/2017 Cuma
Güncelleme: 10:43 - 6/10/2017 Cuma
IHA
Terör örgütüne karşı operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.
Terör örgütüne karşı operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

TSK, son bir hafta içinde 68 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Teröristle Mücadele Harekatı kapsamında 28 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında bölücü terör örgütünün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullandığı
Hakkari, Şırnak, Siirt
ve
Diyarbakır
'ı teröristlerden temizlemek amacıyla yürütülen operasyonlara devam edildi.

Bu kapsamında, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde (İncebel ve Kato dağları), Cizre ve Silopi ilçeleri, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi (Alandüz-İkiyakalar), Siirt'in Baykan ve Eruh ilçeleri ve Diyarbakır'ın Lice ve bazı ilçelerinde operasyon düzenlendi.

68 terörist etkisiz hale getirildi

Operasyonlarda, 68 terörist etkisiz hale getirildi, 63 piyade tüfeği, bir doçka uçaksavar makinalı tüfek, iki makinalı tüfek, bir keskin nişancı tüfeği, 3 roketatar, iki makinalı tabanca ve 6 tabanca olmak üzere toplam 78 silah, 55 el bombası, 7 mayın, 3 bin 719 hafif silah mühimmatı, 238 uçaksavar mühimmatı, bir adet 81 milimetrelik havan mühimmatı, 26 adet RPG-7 roketatar roketi, 45 şarjör, 238 kilo amonyum nitrat, 400 gram tahrip kalıbı, iki el dürbünü, 5 telsiz ve 79 tüp ele geçirildi.

Ayrıca operasyonlarda 22 el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi. Teröristler tarafından kullanılan 62 silah mevzisi, sığınak, barınak, mağara ve depo tespit edilerek kullanılamaz hale getirildi.

Operasyonlarda 13 asker şehit oldu, 23 asker ise yaralandı.

Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilen harekat

Suriye'nin kuzeyinde hudut güvenliğini sağlamak, DEAŞ Terör Örgütünün tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş kişilerin yurtlarına dönüşüne katkı sağlamak ve sivilleri korumak, yaşanan terör olaylarından zarar görmesini engellemek amacıyla harekat gerçekleştirildi.

TSK tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) yoğun ve kararlı mücadelesiyle Azaz-Cerablus arasında bulunan toplam 243 meskun mahal ve 2 bin 15 kilometrelik alan kontrol altına alındı.

#TSK
#Hakkari
#Şırnak
#Siirt
6 yıl önce