|

TSK'dan İdlib açıklaması: Gözlem noktası oluşturuldu

TSK, son bir hafta içinde yapılan operasyonlarda 45 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Açıklamada ayrıca, "İdlib'de bir numaralı gözlem noktası oluşturuldu" denildi.

Yeni Şafak
09:11 - 20/10/2017 Cuma
Güncelleme: 11:07 - 20/10/2017 Cuma
AA
TSK, İdlib'deki son duruma ilişkin açıklama yaptı.
TSK, İdlib'deki son duruma ilişkin açıklama yaptı.

TSK tarafından yapılan açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde hudut güvenliğini sağlamak, DEAŞ terör örgütünün tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş kimselerin yurtlarına dönüşüne katkı sağlamak ve sivilleri korumak amacıyla yürütülen harekatta ise TSK tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) yoğun ve kararlı mücadelesi sayesinde Azez-Cerablus arasında bulunan toplam 243 meskun mahal ve 2 bin 15 kilometrekarelik alanın kontrol altına alındığı hatırlatıldı.

Bab bölgesinde patlayıcı ve mayın temizleme çalışmaları sürdürülürken, PKK/PYD terörist unsurlarının Afrin'den doğuya, Münbiç'ten batıya doğru olabilecek saldırılarını durdurmaya yönelik alınan tedbirlerin uygulanmasına hassasiyetle devam edildiğine değinildi.

Bu kapsamda özellikle Azez-Mare ve zaman zaman da Münbiç bölgesinden yapılan taciz ve saldırılara misli ile mukabelede bulunulduğu bildirilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

  • "Astana süreci kapsamında, ateşkesin tesis, gözetim ve devamını sağlamak, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve yerlerinden edilenlerin evlerine dönmesi için uygun şartları temin etmek maksadıyla İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde görev yapacak Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, 8 Ekim 2017 tarihinde icrasına başlanan keşif faaliyetleri ile koordineli olarak, 12 Ekim 2017 tarihinden itibaren Gözlem Noktalarını teşkil faaliyetlerine başlamıştır. 13 Ekim 2017 tarihinde 1 Numaralı Gözlem Noktası'nı tesis etmiştir. Diğer gözlem noktalarına yönelik faaliyetlere devam edilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları bölgedeki görevlerini Astana sürecinde garantör ülkelerce mutabık kalınan angajman kuralları çerçevesinde sürdürmektedirler."
#Terör Operasyonu
#TSK
6 yıl önce