|

TSK’daki kriptolara operasyon

FETÖ/PDY’nin TSK’daki kripto yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında 110 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Tekirdağ merkezli 20 il ve KKTC’de başlatılan operasyonda 51 şüpheli gözaltına alındı. Yakalama çalışmaları süren 59 kişiden 15'inin bazılarının tutuklu, bazılarının da yurtdışında olduğu öğrenildi

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 06:56 - 10/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​TSK’daki kriptolara operasyon
​TSK’daki kriptolara operasyon

Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması’nın TSK'daki “kripto” yapılanmasına ilişkin soruşturmada 110 kişinin yakalanması için Tekirdağ merkezli 20 il ve KKTC’de genişçaplı operasyon başlatıldı. Operasyonda 51 şüpheli gözaltına alındı. Yakalama çalışmaları süren 59 kişiden 15'inin bazılarının tutuklu, bazılarının da yurtdışında olduğu öğrenildi. Polis firari zanlıların peşinde.

TALİMAT 12 SÖZDE İMAMDAN

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada Tekirdağ, Ağrı, Ankara, Ardahan, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Çankırı, Diyarbakır, Edirne, Hakkari, İstanbul, İzmir, Kars, Mersin, Konya, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van’da ve KKTC’de, aralarında örgütün “asker abisi” olduğu iddia edilen 12 sivilden talimat aldığı öne sürülen ikisi askeri okul öğrencisi 108’i muvazzaf askeri personel olmak üzere 110 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

MAKAM VE İKAMETLERİNDE
POLİS ARAMA YAPTI

Karar doğrultusunda, askeri personelin makam ve ikametlerindeki arama yapıldı. Hakkında gözaltı kararı bulunanlardan 67’sinin astsubay, 16’sının teğmen, 18’inin üsteğmen, üçünün yüzbaşı, üçünün binbaşı, birinin kıdemli albay, ikisinin ise askeri okul öğrencisi oldukları öğrenildi. Çorlu'da ise görevli 13 subay ve astsubay gözaltına alındı.

Mahrem yapı
deşifre oldu

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde beş ay süren çalışmalar sonunda, FETÖ’nün örgüt üyeleri arasında farklı haberleşme yöntemleri deşifre edildi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan ve sivil imamlara yönelik son operasyonda haklarında gözaltı kararı çıkarılan 17 “asker abisi”nden dokuzu tutuklanmıştı. Operasyonun sürmesi sebebiyle örgütün haberleşme yöntemleriyle ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, soruşturmanın ikinci dalgasında gözaltına alınanların verecekleri ifadeler doğrultusunda soruşturmanın genişleyebileceği öğrenildi. Operasyonun ilk dalgasında 13’ü “asker abisi” 59’u çeşitli rütbelerdeki askerler olmak üzere toplam 72 şüpheli tutuklanmış, 21 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.


#TSK
#Kripto
#FETÖ
#Tekirdağ
7 yıl önce