|

TSK'dan terör açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensubu 8-10 kişilik bir grubun, Tunceli Samanlı köyünde, 50-60 aracı durdurup Tunceli-Pülümür karayolunu keserek, 2 tır, bir kamyonu yaktığını ve el yapımı patlayıcı patlatmak suretiyle karayoluna maddi hasar verdiğini açıkladı.

Yeni Şafak
14:59 - 1/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 12:10 - 1/08/2015 Cumartesi
AA

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, günlük faaliyetler, önemli sınır ve yurtiçi olaylara ilişkin bilgilere yer verildi.



Buna göre, bölücü terör örgütü mensubu 8-10 kişilik bir terörist grup tarafından, Tunceli Samanlı köyünde, 50-60 araç durdurulmak suretiyle Tunceli-Pülümür karayolu kesildi. İki tır, bir kamyon yakıldı ve el yapımı patlayıcıyla yola maddi hasar verildi. Bölgede güvenlik önlemleri artırıldı.



Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ve Hilvan ilçelerinde birer terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.



Bir grup terörist tarafından, Şırnak'ın Uludere ilçesi Dağdibi Jandarma Karakol Komutanlığına, roketli ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu. Saldırıya, jandarma unsurlarınca anında karşılık verildi, herhangi bir zayiat meydana gelmedi.



Mardin'in Artuklu ilçesi Akbağ Mahallesi'nde, elektrik dağıtım trafosuna, önce roketatar ile iki kez sonra uzun namlulu silahlarla 50-60 defa ateş edilmek suretiyle saldırıda bulunuldu.



Teröristlerce Muş merkez ilçe Dilimli köyünde, Mercimekkale Jandarma Karakol Komutanlığına ait yol emniyet ve kontrol devriyesindeki bir araca silahlı saldırı düzenlendi. Açılan ateşe, anında karşılık verilmesi neticesinde, terörist ateşi kesildi. Saldırıda herhangi bir zayiat meydana gelmedi.



Antalya ve Kilis'te DAEŞ mensubu şahıslar yakalandı


Antalya İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca Antalya'nın Döşemealtı ilçesi Altınkale Mahallesi'nde, DAEŞ terör örgütü mensubu bir kişi yakalandı.



Kilis'in Elbeyli ilçesinde Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay Komutanlığı unsurlarınca, DAEŞ terör örgütü mensubu yabancı uyruklu bir kişi gözaltına alındı.



Bölücü terör örgütü mensubu bir grup teröristçe, Bitlis'in Güroymak ilçesi Kaleli köyünde, Sulama Göleti şantiyesinde bulunan, 4 konteyner, bir iş makinesi ve kamyonet yakıldı.



Kars'ın Kağızman ilçesi Demirkapı mevkisindeki Erzurum-Kağızman-Iğdır karayolu teröristlerce trafiğe kapatıldı ve 4 araç yakıldı.



Ağrı'nın Diyadin ilçesi Dedekulak köyünden, Van'ın Çaldıran ilçesi Yaşkütük köyü istikametine özel otomobiliyle seyahat eden iki kişiye ait araçlar 4 terörist tarafından yakıldı.



Tüm olaylarla ilgili adli tahkikatların başlatıldığı bildirildi.



Yasa dışı geçiş teşebbüsünde 573 kişi yakalandı


Altı F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu, dört bot ile Türkiye-Suriye yan hududunda deniz trafiği kontrolü görevi icra edildi. Bir gemi ile Akdeniz'de durumsal farkındalığı arttırmaya yönelik Türk deniz yetki alanlarının kontrolü maksadıyla keşif gözetleme görevi gerçekleştirildi.



Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birliklerince gün içerisinde, Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 530 kişi yakalandı. Ayrıca hudut hattında, 2 bin 21 karton sigara, 9 büyükbaş ve küçükbaş hayvan ele geçirildi.



Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışan 42, Bulgaristan'a geçmeye çalışan bir kişi yakalandı.



Jandarma Genel Komutanlığı unsurlarınca Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 414, Sahil Güvenlik Komutanlığınca da 370 kişi gözaltına alındı.



Şemdinli'de 650 metrelik boru hattı bulundu


Kara Kuvvetleri 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı (Hakkari) unsurları tarafından, icra edilen gözetleme faaliyeti esnasında, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Ortaklar köyü civarında, kaçakçılık faaliyetleriyle ilgili oldukları değerlendirilen şüpheli görüntüler tespit edildi.



Bu durum üzerine, Ortaklar Jandarma Karakol Komutanlığı ve hudut unsurları tarafından, bölgede yapılan aramalarda, akaryakıt kaçakçılığında kullanıldığı değerlendirilen 650 metre uzunluğunda boru hattı ele geçirildi.



Boru hattı, Şemdinli Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla yerinde imha edildi.

#Önemli yurt içi olaylar
#Genelkurmay Başkanlığı
#tsk açıklama
9 yıl önce