|

Tuğrul Türkeş mesajı pazar günü vermiş

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş Başbakan Davutoğlu'nun bakanlık teklifine 'evet' dedi. MHP'de büyük sürpriz yaşanmasına neden olan bu gelişmeden sonra Türkeş'in “Her şey tamam da, devlet de iki buçuk aydır sahipsiz. İki buçuk aydır Türkiye’de bir siyasi iktidar yok” gerekçesiyle bakanlık teklifini kabul ettiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
11:07 - 27/08/2015 Perşembe
Güncelleme: 08:25 - 27/08/2015 Perşembe
Diğer

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun resmi yazı ile geçici seçim hükümetine davet ettiği MHP Kurucu Genel Başkanı rahmetli Alparslan Türkeş'in Ankara Milletvekili oğlu Tuğrul Türkeş, çağrıya olumlu yanıt verdi. Türkeş aynı şekilde yazılı olarak bakanlık teklifini kabul ettiğini başbakanlığa bildirdi.



MHP'de büyük sürpriz yaşanmasına neden olan bu gelişmeden sonra Vatan Gazetesi'nden Murat Çelik de tekliften bir kaç gün önce yani 23 Ağustos'ta Tuğrul Türkeş'le yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı.



Çelik "Yani diğer 77 milletvekili, teklifin geldiği o üç kişiye, “Neden siz” diyecek öyle mi?

" sorusuna Türkeş'in "Tabii canım, seçilene hain diyecekler. Ama tabii, yani, bir de şu var ki; devlet de sahipsiz iki buçuk aydır. (Bunu yazma da…)* Onu yapmayalım, bunu yapmayalım; tamam da, ondan sonra da şu anda, iki buçuk aydır Türkiye'de bir siyasi iktidar yok" cevabını verdiğini aktardı. Çelik, Tuğrul Türkeş, dört gün önceki telefon görüşmesinde, “Herşey tamam ama devlet de sahipsiz kaldı” açıklaması için “Bunu yazma” dediği için yazmadığını da belirtti.

#MHP
#Tuğrul Türkeş
#bakan
#bakanlar kurulu
#seçim hükümeti
9 yıl önce