|

Tuğrul Türkeş MHP'den ihraç edildi

Seçim hükümetinde Başbakan Yardımcısı olmayı kabul ettiği için MHP tarafından kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilen Tuğrul Türkeş, partiden ihraç edildi.

Yeni Şafak
11:55 - 5/09/2015 Cumartesi
Güncelleme: 12:44 - 5/09/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Tuğrul Türkeş MHP'den İhraç Edildi. MHP Merkez Disiplin Kurulu, Tuğrul Türkeş'in Kesin İhracına Karar Verdi. 63. Hükümette Başbakan Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul ettiği için Türkeş, MHP tarafından 26 Ağustos'ta tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.



Parti yetkilileri, tebligatın yapılmasının ardından geçen 1 haftalık yasal süre içinde Türkeş'in savunmasını yazılı ya da sözlü olarak yapmadığını belirtti. Bunun üzerine bugün toplanan MHP Merkez Disiplin Kurulu'nun Türkeş'in kesin ihracına karar verdiği kaydedildi.



"Ben partimi iktidar yaptım
"


63. Hükümette Başbakan Davutoğlu'nun bakanlık teklifi ile Başbakan Yardımcısı olan MHP'li Tuğrul Türkeş, düzenlediği basın toplantısıyla kendisine yönelik eleştirilere cevap vermişti. Ülkenin kritik bir dönemden geçtiğini ve devlet menfaatleri için görevi kabul ettiğini belirten Türkeş, hakkındaki ağır ithamlara sert sözlerle karşılık vermişti. Türkeş açıklamasında "Ben partimi iktidar yaptım. Beni bunun için partiden atmaya çalışıyorlar. Miras haktır ve helaldir. Sizler kimin mirasını yiyorsunuz? 2 sarhoş ile 3-5 çakala cevap vermeyi doğru bulmuyorum" ifadelerini kullanmıştı.




"Hiç kimse hiç bir partili kendisini yasalar üzerinde görmemeli
"


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İstanbul İl teşkilatını ziyaretinin ardından gazetecilerin Tuğrul Türkeş'in açıklamalarını sorması üzerine, "Böyle bir açıklamayı uygun bulmadığımı, Sayın Tuğrul Türkeş Bey'e de yakıştırmadığımı ifade etmek isterim" ifadelerini kullanmıştı. Bahçeli, "Hiç kimse hiç bir partili kendisini yasalar üzerinde görmemeli, tüzüğün üstünde görmemeli, partinin üstünde görmemeli, o partiye gönül vermiş insanlar üstünde görmemeli. Yasaya, tüzüğe yersiz kalmış olan kişi, disiplin kurulu gereğiyle her türlü işlemle muhatap kılınabilir. Önümüzdeki günlerde bunu sizde yakından göreceksiniz" şeklinde konuşmuştu.


#Tuğrul Türkeş
#MHP
#Devlet Bahçeli
9 yıl önce