|

TÜGVA'dan Kudüs protestosu

Karabük'te ABD'nin Kudüs'ü, İsrail'in başkenti olarak tanıyacağını bildirmesi Türkiye Gençlik Vakfı tarafından protesto edildi.

Yeni Şafak
18:15 - 6/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 18:21 - 6/12/2017 Çarşamba
IHA
TÜGVA Kudüs için protesto düzenledi
TÜGVA Kudüs için protesto düzenledi

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağını ilan etmesi, Karabük’te protesto edildi.

Karabük’te, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üyesi bir grup, Kudüs’ün İsrail’in başkenti yapılması girişimini basın açıklaması yaparak protesto etti. Amerika Birleşik Devletleri’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağını açıklamasının ardından Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üyeleri ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan yaklaşık 100 kişi, 100. yıl Mahallesi’nde bulunan Pazaryeri camii önünde toplanarak duruma tepki gösterdi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Başkan Yardımcısı Hasbi Ünal, burada yaptığı açıklamada, “Türkiye tarihin kendisine yüklediği kutsal misyonunu ifa edecek, okyanus ötesinden iftira, tiyatral operasyonlar ve karalama kampanyalarıyla engellenmek istense de din, dil ve ırk ayrımı göz etmeksizin tüm mazlumların hakkını savunmaya daha gür sesle devam edecektir. Kendilerini dünyanın efendisi, dünyanın diğer kalanını da kölesi olarak gören, kendisinden başkasına yaşam hakkı tanımayan bencil, vahşi ve saldırgan medeniyetin mensuplarını insanlığa davet ediyoruz. Şu açıkça bilinmelidir ki, New York’un 1 gece aydınlanması için tüm gönül coğrafyamızı ateşe atanlar; Kudüs’ümüzün 1 anlık karanlığa bürünmesinin sonuçları çok ağır olacaktır. Tarih bize göstermiştir ki; Theodor Herzl’ın rüyasıyla hareket edenler, bu çağın Selahattinlerini, Abdülhamidlerini hesaba katmazlarsa acı bir kabusa uyanacaklardır’’ dedi.

Tekbir getiren grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

#Karabük
#TÜGVA
#Kudüs
6 yıl önce