|

Tulumundan hedef noktalar çıktı

15 Temmuz gecesi cuntacı helikopter pilotlarına katliam emrini veren firari Yurtta Sulh Konseyi üyesi pilot Yarbay Özcan Karacan’ın, daha önce birlikte çalıştığı bir teknisyenin ihbarıyla yakalandığı ortaya çıktı. Karacan’a ait uçuş tulumunda 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde görev alacak personel listesi ile hedef noktaların yer aldığı not kâğıdının çıktığı bilgisi iddianameyle ortaya çıktı.

Yeni Şafak
07:33 - 18/08/2017 Cuma
Güncelleme: 08:17 - 18/08/2017 Cuma
Diğer
FETÖ sanığı Karacan Ankara'ya getirildi
FETÖ sanığı Karacan Ankara'ya getirildi

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast planından Ankara’daki polis araçlarının ve ambulansların vurulmasına en kanlı talimatları verdiği belirlenen eski kurmay yarbay Özcan Karacan’ın, Antalya’da yakalanmasına ilişkin önemli ayrıntılara ulaşıldı.

İHBAR 15 AĞUSTOS’TA

15 Temmuz öncesi darbe toplantılarına katıldığı belirlenen ve Kara Havacılık Komutanlığı’na ait taarruz helikopterler, pilot ve teknisyenlerinin planlanmasını yapan Karacan’ın, polise 15 Ağustos günü yapılan bir ihbar üzerine yakayı ele verdiği öğrenildi. İhbarı yapanın ise Karacan ile daha önce birlikte görev yaptığı bir teknisyen olduğu ortaya çıktı. Tanınmamak için top sakal bırakan ve zayıflayan Karacan’ı tanıyan teknisyen, polisi arayarak, “Muratpaşa civarında Özcan Karacan’a benzeyen birisini gördüğünü” belirtti. Bunun üzerine harekete geçen polis, teknisyenin ihbar ettiği şahsı 1 gün boyunca takibe aldı.

LEVENT İMİR ADINA KİMLİK

Polis, bir süre izlediği şahsı, Özcan Karacan olduğunu tespit edince önceki gün de kıskıvrak yakaladı. 13 aydır firari olan Karacan’ın üzerinden “Levent İmir” adına kayıtlı sahte kimlik ile ehliyet çıktığı öğrenildi. Polis, daha sonra da Karacan’ın Muratpaşa’da saklandığı eve baskın yaptı. Karacan’ın eşinin de burada saklandığı ve polis ekiplerince gözaltına alındığı belirtildi. Karacan’ın eşiyle birlikte kaçtığı ve saklandığı kaydedildi.

  • TULUMUNDA HEDEF NOKTALAR ÇIKMIŞTI
  • Ankara Savcısı Alpaslan Karabay, Kara Havacılık Komutanlığı’nda 15 Temmuz gecesi yaşananlara ilişkin 152’si asker, 3’ü sivil olmak üzere toplam 155 şüpheli hakkında dava açmıştı. İddianamede, Karacan’a ait uçuş tulumunda 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde görev alacak personel listesi ile hedef noktaların yer aldığı not kâğıdının çıktığı bilgisi yer alıyor. Hedef noktalara göre ise helikopterlerle saldırı gerçekleştirilmesi planlanan kurumlar ve konutlar şunlar:
  • Milli İstihbarat Teşkilatı, TÜRKSAT, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, İçişleri Bakanı Efkan Âlâ’nın konutu ve Başbakanlık Konutu. İddianamede, 4 ve 12 Temmuz’da Malatya’ya, 13 Temmuz’da İzmir’e gittiği belirtilen Karacan’ın, burada yerine getireceği görevleri darbecilere bildirdiği ve gerekli talimatları verdiği kaydedildi. 15 Temmuz gecesi Malatya’dan 2 ATAK ile UH-1 helikopteri Ankara’ya gelmişti. Karacan, 13 ve 14 Temmuz akşamı da Yenimahalle’de bulunan bir evde darbe hazırlık toplantıları yaptı. Kara Havacılık Komutanlığı’nın yapacaklarının konuşulduğu toplantıda ayrıca Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın, İçişleri Bakanı’nın ve MİT Müsteşarı’nın rehin alınmasında helikopterlerle ger- çekleştirilecek faaliyetlerin konuşulduğu da ifade ediliyor.

#Özcan Karacan
#FETÖ
7 yıl önce