|

Tüm partilere ortak deklarasyon çağrısı

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara'daki saldırının ardından Meclis'teki tüm partileri teröre karşı ortak deklarasyon yayınlamaya çağırdı.

Yeni Şafak
18:45 - 14/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:48 - 14/03/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'nun ardından önemli değerlendirmelerde bulunarak, gündeme gelen konu başlıklarını paylaştı.



Kurtulmuş'un açıklaması şöyle:


"Bu saldırı ülkemizin birliğine yapılmış hain ve alçak saldırıdır Ne yaparlarsa yapsınlar siyaseti asla bırakmayacağız. Herkesi en üst perdeden bu işi kınamaya davet ediyoruz. Kimse bunun karşısında mazeret üretmesin. Şiddete asla alışmayacağız, kanıksamayacağız.



TBMM'deki tüm partilerin bir araya gelerek, ortak bir açıklama yapmasının önemli olacağına inanıyorum. Bu kapsamda Bahçeli'ye de teşekkür ederiz.



Canlı bombanın bir kadın olduğu kesin. İkinci bir erkek şahsın da kimliği en kısa zamanda tespit edilecektir.



Dün akşamki saldırılar sonucu 37 kişi vefat etti. Bunlardan 35'i ailelerine kimlikleri tespit edilerek teslim edildi. Bir kadının canlı bomba olduğu kesindir. Kimliği konusunda herhalde bu akşam gece saatlerine kadar DNA testleri karşılıklı olarak kontrol edilerek yapılacak ve kesinleştirilecektir diye ümit ediyoruz. Bu çerçevede ikinci bir erkek şahsın da kimliği henüz tespit edilememiştir. Onunla ilgili olarak da hem kimliğiyle ilgili farklı alternatifler vardır. Ama kesinleşmediği için 'şu kimlik sahibidir' dememiz doğru değildir.





Bugün Bakanlar Kurulu'nda önemli konular gündeme gelmiştir:


-Dün gerçekleştirilen saldırı ve terörle mücadelede gelecek dönemler konuşuldu.


-AB katılım süreci, geri kabul ve vize serbestisi konularında detaylı bir sunum yapılmıştır.


-Kamuda istihdam konusundaki çalışmalar konuşuldu.



Türkiye'yi birileri içine kapatmak istiyor. Bunun için terör ve saldırılar araç olarak kullanılıyor. Saldırıların hepsinin ortak bir amacı var: Türkiye içine kapansın. Türkiye, şer odaklarının tuzaklarına asla düşmeyecektir.



10 kişi aranıyor

Çok sayıda istihbarat alındığını kamuoyuyla paylaşmak isterim. 1 Ocak'tan bu yana 20'ye yakın patlayıcı, canlı bomba ve araç yakalanmıştır. İlave tedbirler de alınıyor. 10 kişi gözaltında, 10 kişi de aranıyor. Canlı bombanın bağlantılarına ulaşılıyor. İşin sonuna gelinmiştir. Hangi örgütlerin ne şekilde işbirliği yaparak inşallah çok kısa bir süre içinde belli olacaktır."


#Numan Kurtulmuş
#Bakanlar Kurulu
#açıklama
8 yıl önce