|

Tüm Suriye’nin ordusu olacağız

Sultan Murad Tugayı’nın komutanı Yusuf Salih, kuracakları 'Türkmen Ordusu'nun tüm Suriye'nin ordusu olacağını söyledi. Salih, “Sadece Türkmen bölgelerini korumakla kalmayacağız. En başından bu yana verdiğimiz mücadeleyi devam ettireceğiz ve Esed zalimine karşı savaşacağız. Suriye’nin birliğinden başka fikrimiz yok” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/07/2015 الجمعة
Güncelleme: 05:52 - 31/07/2015 الجمعة
Yeni Şafak

Suriye'de yıllardır Esed rejimine ve DEAŞ'a karşı savaşan Sultan Murad Tugayı'nın komutanı Yusuf Salih, birçok grupta dağınık halde savaşan Türkmenlerin tek bir çatı altında toplanacağı Türkmen Ordusu'yla ilgili Yeni Şafak'a konuştu. Sultan Murad Tugayı'nın Halep'in 5 ayrı cephesinde kuvveti bulunduğunu ve 2 bin savaşçıya sahip olduklarını söyleyen Salih, Halep bölgesindeki Türkmen tugaylarının, kurulma çalışmaları hızlanan Türkmen Ordusu çerçevesinde Sultan Murad Tugayları'nda birleşeceğini belirtti.



DEAŞ VE PYD TEHDİT EDİYOR


“Artık net tavır almamız lazım. Türkmen bölgeleri şu anda çok büyük tehlike altında. DEAŞ belası ve PYD bizi tehdit ediyor. Tel Abyad'da özellikle bu tehditler gün yüzüne çıktı. Bir önlem almamız lazımdı. İleriki günlerde ilan edeceğimiz Türkmen Ordusu bu önlemlerin en önemlisi olacak" diyen Salih, “Genel anlamda çok iyi şeyler olacak. Lazkiye Türkmen Dağı'ndan Halep'e kadar tüm Türkmenlerin tek çatı altında toplanmasını bekliyoruz. Hazırlıklar son aşamaya geldi" ifadelerini kullandı.



ÖNCELİK AZEZ-CERABLUS HATTINDA


Türkmen Ordusu'nun eğitimli, düzenli, ayakları yere basan bir ordu olarak planlanladıklarının altını çizen Salih, “YPG ve DEAŞ'ın eline geçen topraklarımızı özgürleştireceğiz. Öncelikli olarak Azez-Cerablus hattını güvenlik altına alacağız. Burada 450-500 bin Türkmen yaşıyor. Halep'i de katarsak bu sayı 1 milyon 200 bine çıkıyor. Ama Türkmen Ordusu Suriye'nin bölüneceği anlamına gelmiyor. Sadece Türkmen bölgelerini korumakla kalmayıp en başından bu yana verdiğimiz mücadeleyi de devam ettireceğiz ve Esed zalimine karşı da savaşacağız. Türkmen Ordusu tüm Suriye'nin ordusu olacak. Bizim Suriye'nin birliğinden başka bir fikrimiz yok" dedi.





BİZE SALDIRAN IŞİD FARKLI MI?


Uluslar arası toplumun hiç tepki vermemesini eleştiren Salih, “DEAŞ, Kobani'ye saldırırken dünya ayağa kalktı. Peki Halep elden giderken, Bab ele geçirilirken, Türkiye sınırına sadece 50 metre uzaklıktaki Türk şehri Çobanbey DEAŞ tarafından istila edilirken neden herkes sessizdi? ABD uçakları Kobani'de DEAŞ'ı vuruyor ama Azez'de bize saldıran DEAŞ'a hiç dokunmuyor. Onu neden vurmuyorlar? Kobani'deki DEAŞ ile Azez'deki DEAŞ farklı mı?" dedi.



Srebrenitsa gibi kıyım olmasın


Tel Abyad düştükten sonra YPG güçlerinin baskı ve korkutmayla Hammam Türkmen kasabasından 35 bin Türkmeni göç ettirdiğini beirten Salih on binlerce sivil Türkmen'in DEAŞ'ın merkezi Rakka ile Tel Abyad arasındaki arazide yaşam savaşı verdiğini belirterek şöyle konuştu: “35 bin Türkmen nereye gideceğini bilemeden aç ve açıkta bekleyişlerini sürdürüyor. Eğer yardım ulaşmazsa Srebrenitsa Soykırımı'ndan daha ağır bir fatura çıkabilir."



Kürtlerle aynı cephedeyiz


Suriye'de rejimin boşalttığı yerlere önce DEAŞ'ın ardından YPG'nin yerleştiğini hatırlatan Salih şöyle konuştu: “PYD'yi tüm Kürtlere mal edemeyiz. Halep'te yan yana Esed ve Hizbullah'a karşı savaştığımız Kürt kardeşlerimiz var. Bizim Sultan Murad Tugayı'nda da çok sayıda Kürt var. Hep beraberiz, hiç bir oyun bizi birbirimizden koparamayacak. Halep'i özgürleştirebilirsek inşallah dışarıdaki Halep'lileri geri getirtmek istiyoruz. Sadece Halep'ten kaçan mülteci


sayısı 2 milyona yaklaştı."





#suriye ordusu
#Azez-Cerablus
#pyd
#ışid
٪d سنوات قبل