|

'Tüm terör örgütleriyle savaşıyoruz'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "PKK bir taraftan hortluyor, FETÖ başka bir taraftan, DEAŞ pisliği başka bir taraftan. Hepsiyle savaş veriyoruz. Allah'a hamdolsun hepsinin altından kalktık. Çok şükür dimdik ayaktayız" dedi.

Yeni Şafak
21:26 - 2/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 21:33 - 2/12/2017 Cumartesi
AA
Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki
Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "PKK bir taraftan hortluyor, FETÖ başka bir taraftan, DEAŞ pisliği başka bir taraftan. Hepsiyle savaş veriyoruz. Allah'a hamdolsun hepsinin altından kalktık. Çok şükür dimdik ayaktayız." dedi.

Bozok Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen "Bozok Buluşma Şöleni"ne katılan Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, üzerinde yaşadıkları Anadolu coğrafyasının dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu söyledi.

Bu coğrafyada bin yıldır yaşadıklarını anımsatan Özhaseki, hep bir ve beraber olduklarını, bağımsızlıklarının sembolü olan bayraklarını göklere çektiklerini, ezanlarının okunduğunu ve huzurlu bir şekilde yaşadıklarını anlattı.

"Terör örgütleriyle savaş veriyoruz"

Son yüzyılda dünyada ne kadar mazlum varsa Anadolu'nun onların sığınma coğrafyası olduğunu belirten Özhaseki, Balkanlardan, Kafkaslardan ve Arap Yarımadasından gelenlerle etle tırnak gibi olduklarını, birliklerini ve dirliklerini sağlayarak bugünlere geldiklerini ifade etti.

Bu coğrafyanın bir özelliğinin de zayıf devletleri barındırmaması olduğunu vurgulayan Bakan Özhaseki, "Ne yazık ki bu coğrafyanın üzerinde gözü olanlar var. O gözü olanlar son birkaç yıl içerisinde iyice azdılar. PKK bir taraftan hortluyor, FETÖ başka bir taraftan, DEAŞ pisliği başka bir taraftan. Hepsiyle savaş veriyoruz. Allah'a hamdolsun hepsinin altından kalktık. Çok şükür dimdik ayaktayız. O PKK'lı katilleri eştikleri çukurlara gömdük. Bu FETÖ belasını kaldırabilecek bir devlet yok, biz o belayı da atlattık." diye konuştu.

Bakan'dan birlik ve beraberlik çağrısı

Batıdan gelen müthiş bir taarruz ile karşı karşıya olduklarını ve bunların ikiyüzlüklerinin farkında olduklarını dile getiren Özhaseki, bütün bunlar karşısında dimdik ayakta durarak, birlik ve beraberliklerini sağlayarak önlerine bakmaları gerektiğine dikkati çekti.

Mehmet Özhaseki, "İnşallah biz de bir olacağız, beraber olacağız, birlikte zaten rahmet vardır, hiç birliğimizi dirliğimiz bozdurmayacağız. Bu birliğimize ve dirliğimize göz koyanların da gözünü oyacağız. Sonuna kadar da hep beraber olacağız." dedi.

Konuşmaların ardından program, bazı sanatçılaran konserleri ile devam etti.

#Mehmet Özhaseki
#Kayseri
6 yıl önce