|

Tüm uçuşlar iptal

Türk Hava Yolları olumsuz hava şartları ve görüş mesafesinin düşmesiyle uçuşlarını durdurdu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/01/2017 Salı
Güncelleme: 23:34 - 9/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Atatürk Havalimanı'nda akşam saat 24:00'e kadar uçuşların durdurulduğunu açıkladı. THY kar yağışı nedeniyle son 4 günde 989 seferini iptal etti.



180 ARAÇ 35 PERSONEL TEMİZLİK YAPIYOR


Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri ise 180 araç ve 35 personel ile pistleri karla mücadele araçlarıyla devamlı olarak açık tuttuklarını ancak kar yağışının tipiye dönüşmesi nedeniyle inişlerde sıkıntı yaşandığını belirttiler. Glikoz ve alkol karışımı bir sıvı ile buzlanmayı önlemek amacıyla uçakların kalkıştan önce yıkandığını (D-icing) belirten yetkililer daha sonra uçakların uçmasına izin verildiğini ifade ettiler. Yetkililer bazı uçuşların ise inişlerde pistteki mesafenin yoğun tipi nedeniyle limitlerin altına inmesi nedeniyle yakın meydanlara yönlendirildiğini belirttiler.



OTEL VE KUMANYA HİZMETİ


Öte yandan THY, uçuşları iptal edilen yolcuların mağdur olmaması için 3 gün içerisinde 15 bin yolcuyu otellere yerleştirdi ve 40 bin civarında yolcuya kumanya dağıttı. Uçuşları iptal edilen binlerce yolcu da havayolu şirketlerinin terminal binasındaki satış ofislerinde metrelerce kuyruk oluşturdu.



Boğaz kapatıldı


İstanbul'da etkisini arttıran kar yağışından Boğaz trafiği de etkilendi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazında kısıtlı görüş sebebiyle gemi geçişlerinin gece çift yönlü askıya alındığını duyurdu. Yerel Deniz Trafik Rehberi'nin 21'nci maddesinde belirtilen fiziki imkanlara sahip olunmadığından ancak genel duyuruların yapılabildiği kaydedildi. Şehir Hatları da olumsuz hava şartları sebebiyle Eminönü-Kadıköy, Beşiktaş-Kadıköy, Eminönü-Üsküdar vapur seferlerinin iptal edildiğini açıkladı.





#Sefer iptalleri
#Hava durumu
7 yıl önce