|

Tunceli dağları DHKP-C’den temizlendi

Tunceli kırsalında güvenlik güçlerinin yürüttüğü operasyonlarla bölge terör örgütü DHKP-C'den tamamen temizlendi.

Yeni Şafak
04:00 - 30/12/2016 Cuma
Güncelleme: 22:58 - 29/12/2016 Perşembe
AA

Hozat ilçesi kırsalında önceki gün düzenlenen ve 2 DHKP-C'li teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonla birlikte Nisan ayından bu yana bölgede yapılan kara ve hava destekli operasyonlarda 14 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece örgütün 16 teröristten oluşan Tunceli kırsalındaki grubunun tamamı etkisiz hale getirilmiş oldu.



"BAŞKA YERDE EYLEM YAPMAK İSTİYORUM"


Operasyonlarda çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi de bulundu. Son 4 aylık dönemde Tunceli ve bölgesinde yapılan operasyonlarla, DHKP-C'nin yanı sıra PKK ve TİKKO terör örgütlerinden 100'ün üzerinde terörist etkisiz hale getirildi. Güvenlik kuvvetlerinin başarılı operasyonlarından dolayı teröristlerin, örgütlerinden kaçmak için "Ben başka yerlerde eylem yapmak istiyorum" gibi bahaneler kullanmaya başladıkları da belirlendi.



TAKİBİ BIRAKMADILAR


Tunceli dağlarının terörden temizlenmesinden sonra açıklama yapan Genelkurmay Başkanlığı, "Terör örgütü DHKP-C, Mehmetçiğin yaz kış demeden yoğun kar yağışı ve sise rağmen düzenlediği operasyonlarla Tunceli kırsalından temizlenmiştir. 28 Aralık 2016 tarihinde Tunceli kırsalında kalan DHKP-C mensubu son iki terörist yapılan operasyonla etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonda pek çok yaşam malzemesi ile birlikte 3 Kalaşnikof Piyade Tüfeği ve çok sayıda mühimmat ele geçirilmiştir" ifadeleri yer aldı.



MÜCADELE DEVAM EDECEK


Açıklamanın devamında etkisiz hale getirilen teröristlerin ne zaman ve nerede öldürüldüğü bilgileri yer alırken, zorlu hava koşullarına rağmen takibi hiç bırakmayan ve bölgeden aldığı her duyumu değerlendiren güvenlik güçlerinin terörle mücadeleye devam edeceği belirtildi.



#DHKP-C
#Tunceli
7 yıl önce