|

Tunceli Ovacık'ta zihinsel engelli kıza tecavüz skandalı

Tunceli'nin Ovacık ilçesindeki bir lisede kaynaştırma öğrencisi olan 19 Yaşındaki N.İ. isimli zihinsel engelli kızın karnının büyümesinden şüphelenen öğretmenleri büyük bir skandalı ortaya çıkardı. Muayene sonucu 6.5 aylık hamile olduğu tespit edilen N.İ, yaşadığı Ovacık'ta kendisine tecavüz eden 5 kişinin ismini bildiğini açıkladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından koruma altına alınan mağdur kızın, isimlerini hatırlamadığı başka zanlılar da olduğunu söylemesi üzerine GSM şirketinden telefon dökümleri istendi.

Yeni Şafak
12:53 - 30/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 20:00 - 30/04/2016 Cumartesi
DHA
Dersim Kadın Platformu, Ovacık ilçesinde 19 yaşındaki N.İ. adlı zihinsel engelli genç kıza cinsel istismarda bulunulmasını yürüyüşle protesto etti.
Dersim Kadın Platformu, Ovacık ilçesinde 19 yaşındaki N.İ. adlı zihinsel engelli genç kıza cinsel istismarda bulunulmasını yürüyüşle protesto etti.

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'ndeki Mareşal Fevzi Çakmak Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde 1'inci sınıfta kaynaştırma öğrencisi olarak eğitim gören zihinsel engelli 19 yaşındaki N.İ.'nin aşırı kilo alması ve karnının büyümesi, öğretmenlerinin dikkatini çekti. Durumdan şüphelenen öğretmenler, N.İ.'yi Ovacık Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan muayenesinin ardından N.İ., Tunceli Devlet Hastanesi Kadın Doğum Bölümü'ne sevk edildi. Yapılan kontrollerde, N.İ.'nin 6.5 aylık hamile olduğu anlaşıldı.



Aile Bakanlığı koruma altına aldı


Bunun üzerine okul yönetimi ve yakınları, Ovacık Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, N.İ ve annesi K.İ.'yi koruma altına aldı. Tunceli'de yaklaşık bir haftadır koruma altında bulunan N.İ ve annesi K.İ.'ye psikolojik destek verilmeye başlandı.



Ovacık'tan 5 erkeğin ismini verdi adını hatırlamadıkları da var


N.İ.'nin yetkililere, ilçedeki bazı erkeklerin yıllardır kendisine cinsel istismarda bulunduğunu, 5 kişinin ismini bildiğini, ancak diğerlerinin ismini ise hatırlamadığını söylediği belirtildi. Ovacık Cumhuriyet Savcılığı, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat göndererek, cinsel istismarda bulunanların tespit edilmesi için N.İ. ve annesi K.İ.'nin ifadelerinin alınmasını istedi. Savcılık ayrıca, N.İ.'nin cep telefonu kayıtlarının tespiti için GSM şirketinden telefon dökümlerinin alınmasını talep etti.


#Tunceli
#Ovacık
8 yıl önce