|

Tunceli şehitleri son yolculuklarına uğurlanıyor

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde helikopterin düşmesi sonucu şehit olan polis memurları Kaplan, Güdendede, Dereli, Kilci, Ködük, Demir, astsubay Karaman, hakim Alan ve pilot Karsavuranoğlu'nun cenazeleri toprağa verildi.

Yeni Şafak
16:29 - 20/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:49 - 20/04/2017 Perşembe
AA
Tunceli'de helikopter kazasında şehit olanlar son yolculuklarına uğurlandı.
Tunceli'de helikopter kazasında şehit olanlar son yolculuklarına uğurlandı.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde helikopterin düşmesi sonucu şehit olan polis memuru Candaş Kaplan memleketi Malatya'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit polis memuru Kaplan'ın (26) cenazesi, Malatya Şehir Mezarlığındaki işlemlerinin ardından helallik alınmak üzere merkez Battalgazi ilçesi Hacı Abdi Mahallesi Hancarlı Sokak'taki babaevine getirildi.

Akçadağ Belediyesinde CHP'li meclis üyesi olan şehidin babası Mustafa Kaplan, annesi Gülbahar ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) asker olarak vatani görevini yapan kardeşi Çağdaş Kaplan ile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Baba Mustafa Kaplan'ın, metanetini koruduğu görüldü.

Helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi Akçadağ ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi'ne getirildi.

Mahalle mezarlığına getirilen şehidin tabutu başında Alevi dedesi dua ettirdi.

Bu sırada şehidin yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Daha sonra İl Müftüsü Ümit Çimen'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, mahalle mezarlığında toprağı verildi.

Törene, şehitlerin aileleri ve yakınlarının yanı sıra Malatya Valisi Mustafa Toprak, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, asker ve polisler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Güdendede'nin cenazesi, Konya'da toprağa verildi
Şehit polis memuru Azam Güdendede'nin cenazesi de Konya'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin naaşı Beyhekim Devlet Hastanesi morgundan alınarak, helallik alınmak üzere merkez Karatay ilçesi Sedirler Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Bu sırada şehidin babası Muzaffer Güdendede, "Aslan oğlum benim. Allah'ın izniyle kuvvetliyiz, dik duracağız. Onun babasıyım, yürekliyim Allah'ın izniyle" dedi.



Amca Kazım Güdendede ise Azam'ın, Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve fazileti doğrultusunda yetiştirilmiş bir kahraman olduğunu söyledi.

Şehit Azam Güdendede'nin mukaddesat uğruna şehit düştüğünü ifade eden Kazım Güdendede, "Yeğenim ezan, vatan ve bayrak için şehit oldu. Diğer 11 arkadaşı da aynı şekilde şehit düştü. Vatan sevgisini bilmeyen şerefsiz ve adiler, bu memleketi hiçbir zaman bölemeyecek." ifadesini kullandı.

Şehidin naaşı Konya Müftüsü Ali Akpınar'ın Tarihi Namazgah'ta kıldırdığı cenaze namazının ardından, polis şehitliğine gözyaşları arasında defnedildi.
Şehit astsubay cenazesi Çorum'da toprağa verildi

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yavuz Selim Karaman'ın cenazesi de memleketi Çorum'un Sungurlu ilçesinde toprağa verildi.

Sungurlu Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin naaşı, konvoy eşliğinde Akçay Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından Karaman'ın cenazesi, Atatürk Meydanı'na götürüldü.


Şehidin annesi Mine, babası Hasan, kardeşi Mehmet Akif Karaman ve silah arkadaşları, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin babaannesi Meryem Karaman da ambulansla meydana getirildikten sonra sedyeden torununun tabutuna son kez baktı.

İl Müftüsü Ahmet Akın tarafından öğle namazını müteakip cenaze namazı kıldırıldı. Şehidin cenazesi daha sonra Karşıyaka Mezarlığı'ndaki şehitlikte defnedildi.

Şehit hakimin cenazesi Ordu'da toprağa verildi

Şehit hakim Onur Alan'ın cenazesi ise memleketi Ordu'da toprağa verildi.

Ordu Devlet Hastanesi morgundan alınan Alan'ın naaşı, Büyükşehir Belediyesi cenaze nakil aracıyla Karapınar Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Hakim Alan için babaevi önünde yakınları ve komşularının katılımıyla helallik alındı.


Altınordu ilçesindeki Ulu Camii'ne getirilen Alan'ın cenazesi için burada tören düzenlendi.

Anne Fatma, baba Mahmut ve abla Pelin Alan, tabutun başında gözyaşı döktü. Anne Fatma ve abla Pelin Alan, tabuta sarılarak şehidin fotoğrafını öptü.

Kılınan cenaze namazının ardından Alan için burada dua edildi.

Şehit hakim Onur Alan'ın cenazesi, Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

Şehit polis Dereli'nin cenazesi Bigadiç'te toprağa verildi

Şehit polis memuru Ekrem Dereli'nin cenazesi, memleketi Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde toprağa verildi.

Şehidin naaşı Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınarak, helallik için Bigadiç ilçesi Değirmenli Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.


Bu sırada şehidin babası İbrahim, eşi Rebia, kızı Betül ve oğlu Enes Dereli gözyaşı döktü. Şehidin eşi Rebia Dereli, hasta olduğu için sedye üzerinde cenaze törenine katıldı.

Daha sonra şehidin naaşı, mahalle meydanına getirildi ve öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Değirmenli Mahallesi Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit polis Kilci'nin cenazesi Kayseri'de toprağa verildi

Şehit polis memuru Ahmet Cihan Kilci (32), memleketi Kayseri'de toprağa verildi.

Şehit Kilci için Hacılar ilçesindeki Camii Kebir'de düzenlenen törene ailesi, yakınları, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, siyasi partilerin il başkanları, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.


Şehit Kilci, burada öğle vakti İl Müftüsü Şahin Güven'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliği'ne defnedildi.

Defin sırasında fenalık geçiren şehidin annesi Dilber ile kız kardeşleri İmran ve Hilal'e sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehidin tabutunun üzerine örtülen Türk bayrağı, Vali Kamçı tarafından baba Ejder Kilci'ye, fotoğrafı ise anne Dilber Kilci'ye teslim edildi. Dilber Kilci, oğlunun fotoğrafını öperek gözyaşı döktü.

Şehit pilot Karsavuranoğlu'nun cenazesi Çankırı'da toprağa verildi
Şehit pilot Dilaver Karsavuranoğlu'nun cenazesi, memleketi Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde toprağa verildi.

Elazığ'daki törenin ardından ailesinin yaşadığı Ankara'ya götürülen Karsavuranoğlu'nun cenazesi, burada bir gece kaldı. Sabah Ankara'dan alınan şehidin cenazesi, karayoluyla memleketi Şabanözü'nün Karahacı köyüne getirildi.

Karsavuranoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, araçtan asker ve polislerin omzunda alınarak babaevinin önüne konuldu. Helallik alınmasının ardından Karsavuranoğlu'nun cenazesi, törenin yapılacağı kabristanlığın önüne taşındı.

Buradaki törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankırı Valisi Mesut Köse, Belediye Başkanı İrfan Dinç, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin annesi Gülhan, eşi Gülşen, oğulları 23 yaşındaki Barış ve 21 yaşındaki Onur Karsavuranoğlu ile yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Kılıçdaroğlu, şehidin ailesine başsağlığı diledi. Bu sırada başında şehit babasının şapkası bulunan Barış Karsavuranoğlu, Kılıçdaroğlu'na sarılarak ağladı.

Barış Karsavuranoğlu, burada yaptığı konuşmada, babasının bir kahraman olduğunu söyledi.

Babasının görev yaptığı sırada birçok hayat kurtardığını belirten Karsavuranoğlu, "Birçok yaralı, birçok ölü gördü, dayanamadı, erken emekli̇ oldu. Poli̇s oldu, jandarma oldu, karacı oldu, havacı oldu, ayağı yere basamadan öldü beni̇m babam. Beni̇m babam ölmedi̇, şehi̇t oldu." ifadelerini kullandı.

Çankırı Müftü Yardımcısı Uğur Demirel tarafından şehit için öğle namazını müteakiben cenaze namazı kıldırıldı. Şehit Karsavuranoğlu'nun cenazesi, köy kabristanlığında defnedildi.

Şehit polis Ködük'ün cenazesi Kütahya'da toprağa verildi
Şehit teknisyen polis memuru Murat Ködük'ün cenazesi, memleketi Kütahya'da toprağa verildi.

Şehidin cenazesi, Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak, Osman Gazi Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Helallik alındıktan sonra cenaze, tören için Ulu Cami'ye götürüldü.

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya milletvekilleri Mustafa Şükrü Nazlı, İshak Gazel, Vural Kavuncu, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin eşi Ayten, çocukları Mustafa, Melek Nur ve Merve Nur, babası Mustafa, annesi Zahide Ködük ile kardeşleri gözyaşlarına boğuldu.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından kıldırılan namazın ardından Ködük'ün Türk bayrağına sarılı tabutu, omuzlara alınarak tekbirler eşliğinde cenaze aracına konuldu. Bu sırada yakınları, şehit Ködük'ü el sallayarak uğurladı.

Ködük'ün cenazesi, daha sonra Kütahya Polis Şehitliği'nde defnedildi.
Şehit polis Demir'in cenazesi Kırşehir'de toprağa verildi

Şehit polis memuru Saadettin Demir'in (46) cenazesi memleketi Kırşehir'de toprağa verildi.

Uçakla Ankara'ya oradan da karayoluyla Kaman ilçesine getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, tekbirler eşliğinde törenin düzenleneceği Çarşı Camisi'ne götürüldü.


Burada şehidin eşi Sevcan, çocukları Mustafa Emir (16) ve Emre Can (20), annesi Sariye Demir ile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Bu sırada şehidin annesi Sariye Demir, "Kuzum gelecekti, yollarını gözlüyordum, cenazesi geldi. Emre Can ve Mustafa Emir'e şimdi kim siper olacak oğlum?" diye ağladı.

Şehidin oğlu Mustafa Emir de "Ağlamayacağım. Bu gözyaşlarım şehitbabamın sevinç gözyaşları." sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

Kırşehir Müftüsü Osman Arslan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Demir'in naaşı, Yeniyapan köyü mezarlığında toprağa verildi.

#Candaş Kaplan
#Malatya
#Tunceli
#Pülümür
7 yıl önce