|

Tunceli'de kuduz karantinası

Tunceli’nin Pertek ilçesinde iki vatandaşı ısıran kedinin kuduz çıkması üzerine ilçe merkezi ile bir köyde 6 ay süreyle karantina ilan edildi. Karantina önlemleri kapsamında sokak hayvanlarının aşılanacağı belirtilirken, vatandaşların sokak hayvanlarıyla temastan kaçınmaları yönünde uyarılarda bulunuldu.

Yeni Şafak
10:32 - 10/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 08:34 - 10/12/2014 Çarşamba
IHA
ARŞİV
ARŞİV
Tunceli’nin Pertek ilçesinde 3 Aralık günü ilçe merkezinde iki vatandaşa saldıran kedinin kuduz çıkması üzerine ilçede 6 ay süreyle karantina ilan edildi. Hayvan giriş çıkışlarının karantina kapsamında yasaklandığı ilçeye “Kuduz Risk Bölgesi” tabelaları asılırken, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından da başta öğrenciler olmak üzere vatandaşlara kuduz konusunda tanıtım broşürleri dağıtılmaya başlandı.


İlçede kuduz vakasının tespit edilmesinin ardından yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Pertek Belediye Başkanı Recai Vural, "Bu vakanın ardından Pertek Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu oluşturuldu. Bu komisyonun aldığı karar neticesinde sokak hayvanlarının toplanıp bir barınakta barındırılması, aşılanması karara bağlandı. İtlaf etmemek için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah öyle bir netice de çıkmaz. Bir barınak bulduk daha önce de anlaştığımız bir veterinerlik firması vardı. O firma, 40 gün önce aşılama yapmıştı. Olağanüstü bir durum olunca bir daha çağırdık. Araçları geldi sabah çalışmaya başlayacaklar. Kaymakamlık ve ilçe tarım ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde inşallah bu tehlikeyi atlatmış olacağız" dedi.


Başkan Vural, başta öğrenciler olmak üzere tüm vatandaşları da sokak hayvanları ile temastan kaçınmaları konusunda uyardı.


 
#tunceli
#kuduz
#karantina
9 yıl önce