|

Tunceli'de mavi kategorideki terörist öldürüldü

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde çıkan çatışmada 2'si erken biri kadın olmak üzere 3 terörist silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. Öldürülen teröristlerden birinin aranan teröristler listesindeki mavi kategoride aranan, MKP terör örgütünün Tunceli bölge sorumlusu, en üst lider kadrosundan Şahin Kod adlı Yılmaz Kes olduğu belirlendi.

Yeni Şafak
15:18 - 1/08/2017 Salı
Güncelleme: 16:09 - 1/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Öldürülen teröristlere ait 3 adet M-16 piyade tüfeği, bir adet kalaşnikof piyade tüfeği ele geçirildi.
Öldürülen teröristlere ait 3 adet M-16 piyade tüfeği, bir adet kalaşnikof piyade tüfeği ele geçirildi.

Tunceli'nin Ovacık ilçesi Küre Deresi Mahallesi bölgesinde, Tunceli İl Jandarma Komutanlığınca icra edilen operasyon sırasında çıkan çatışmada 2'si erkek, biri kadın olmak üzere 3 terörist öldürüldü.

Teröristlere ait 3 adet M-16 piyade tüfeği de ele geçirildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada ise, Ovacık kırsalında sabaha karşı Silahlı İnsansız Hava Aracı destekli yapılan operasyonda 2'si erkek, biri kadın olmak üzere 3 üst düzey teröristin ölü ele geçirildiği bildirildi.

Ayrıca bölgede yapılan arama, tarama faaliyetlerinde ise 3 adet M-16 piyade tüfeği, bir adet kalaşnikof piyade tüfeği ve çok miktarda yaşamsal malzemenin de ele geçirildiği belirtildi.

  • Mavi kategorideki terörist öldürüldü
  • Öldürülen teröristlerden birinin İçişleri Bakanlığınca aranan teröristler listesindeki mavi kategoride aranan ve başına bir buçuk milyon ödül konulan, MKP terör örgütünün Tunceli bölge sorumlusu, en üst lider kadrosundan Şahin Kod adlı Yılmaz Kes olduğu tespit edildi.


#PKK
#Tunceli
#Ovacık
7 yıl önce