|

Tunceli'de yola tuzaklanan bombalar imha edildi

Tunceli'nin Nazımiye ve Pülümür ilçelerinde askerin geçiş güzergahlarına, PKK'lı teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcılar, fark edilerek etkisiz hale getirildi.

Yeni Şafak
23:28 - 29/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 20:36 - 29/09/2016 Perşembe
DHA

Tunceli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin bölgede operasyonlarını sürdürürken, bölücü terör örgütü mensuplarınca Nazımiye ilçesinde bulunan isimsiz tepe bölgesinde 3 adet 20 kilogramlık toplamda 60 kilogram el yapımı patlayıcı (Alüminyum tozu vasıflı TNT ile güçlendirilmiş), 80 metre kablo ile kumanda edilen düzenek ve 1 adet baksa düzenekli el yapımı patlayıcı bulunduğu belirtildi.



Açıklamada, "Bulunan bomba düzenekleri Cumhuriyet Savcısının talimatıyla olay yerinde imha edilmiştir. Pülümür ilçesi Jandarma asayiş komutanlığına bağlı Bağır tepe bölgesinde görevlendirilmiş askerler tarafından 1 adet sırt çantası tespit edilmiştir. Tespit edilen Sırt çantası içinde; 1 adet el yapımı el bombası, 1 adet video kamera ve bataryası, 100 metre elektrik kablosu, 1 adet uyku tulumu ve yağmurluk ile muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir" denildi.




Hakkari'de 330 terörist etkisiz Saldırı hazırlığındaki teröristler vuruldu


#Tunceli
#Nazımiye
#Pülümür
#PKK
#El yapımı patlayıcı
7 yıl önce