|

Tur otobüsü uçuruma yuvarlandı: 4 ölü 27 yaralı

Antalya'nın turistik beldesi Adrasan’a tekne turuna gidenleri taşıyan midibüs kontrolden çıkarak 25 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada 5 kişi öldü, 26 kişi de yaralandı. Sedyelere alınan yaralılar, vatandaşların da yardımıyla kayalık alandan yola çıkarılarak hastanelere kaldırıldı

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:20 - 17/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
Tur otobüsü uçuruma yuvarlandı
Tur otobüsü uçuruma yuvarlandı

Antalya’nın Kumluca ilçesinde tur midibüsünün uçuruma yuvarlanması sonucu 5 kişi öldü, 26 kişi de yaralandı. Üzücü kaza, dün saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Manavgat’tan Adrasan’a tekne turu için giden vatandaşları taşıyan özel tur firmasına ait 07 LTK 61 plakalı midibüs, Adrasan Mahallesi’ndeki Çavuşköy Tekçe Deresi mevkisinde henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak yaklaşık 25 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazayı bir film gibi izleyen sürücüler hemen yardım istedi.

EKİPLER SEFERBER OLDU

İhbarın ardından olay yerine AFAD, AKUT, Orman Bölge Müdürlüğü, itfaiye, jandarma ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Kurtarma çalışması için seferber olan ekiplere, araçlarından inen sürücüler ile vatandaşlar da yardım etti. Kazada tur organizatörü olduğu öğrenilen Ali Çetin ile Ali Özdemir, Mehmet Fıçı, Hasan Yorulmaz ve Gülsün Çekiç feci şekilde can verirken, sürücüyle birlikte 26 kişi de yaralandı.

HERKES YARDIMA KOŞTU

Yoğun çabalar sonucu sıkıştıkları yerden çıkarılan yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Vatandaşların da yardımıyla sedyelere koyulan yaralılar, kayalık alandan yola çıkarılarak ambulanslara bindirildi. Yaralılar kaldırıldıkları çeşitli hastanelerde tedaviye alındı. Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, olay yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Feslihan, “Üzücü bir kaza. Bütün ekipler hızlı bir şekilde olaya müdahale etti. Araç, bir tur şirketine ait midibüs. İçeridekilerin tamamı Türk yolculardan oluşuyor. Tekne turu için Adrasan’a gidiyorlarmış” dedi.

#Mustafa Cihad Feslihan
#Antalya
#kaza
#Ali Özdemir
#Mehmet Fıçı
#Hasan Yorulmaz
7 yıl önce