|

Turistik bölgelere sivil koruma

Kültür ve turizm Bakanı Mahir Ünal, turistik bölgelerdeki güvenliğin Paris'teki gibi silahlı askerlerle sağlanmasının doğru olmadığını söyledi. Ünal "Biz bunu üniforma ile değil de sivil kıyafetle sağlamaktan yanayız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/03/2016 Pazar
Güncelleme: 00:49 - 13/03/2016 Pazar
Yeni Şafak

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal katıldığı ITB Uluslararası Berlin Turizm Borsası dönüşü uçakta gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Türkiye'de son dönemde yaşanan terör olaylarından turizm sektörünün etkilenmemesi için alınan güvenlik önlemlerinin ayrıntılarını da açıklayan Ünal güvenlik görevlilerin üniformayla değil sivil olarak önlem alacağını söyledi.



TÜM ÖNLEMLER ALINDI


Paris saldırısından sonra çok abartılı önlemlerin alındığını hatırlatan Ünal "Şanzelize'de elinde makinalı tüfekli askerleri ve tankları gördük. Paris bunu bilinçli bir şekilde yaptı. Ama biz, askerin turizm bölgelerinde özellikle bu kadar görünür olmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. O yüzden biz, bunu üniforma ile değil de sivil kıyafetle sağlamaktan yanayız. Turizm bölgelerinde gelen turisti rahatsız etmeyecek şekilde gerekli bütün güvenlik, kontrol noktaları hepsi düzenlendi" diye konuştu.



RAHATSIZ OLMUYORLAR


Turistlerin bu güvenlik önlemlerinden rahatsız olmadığını belirten Ünal “Tam tersine, güvenlik önlemlerini gördüklerinde, kendilerini güvende hissediyorlar" dedi.



#Kültür ve turizm
#Mahir Ünal
#turistik bölgelerde
8 yıl önce