|

Turistlere kar sürprizi!

Kapadokya, önceki gece yağmaya başlayan karla beyaza büründü. Bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler kar topu oynarken, Malezyalı Ahmed, ilk kez kara dokunmanın sevincini yaşadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:44 - 16/03/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Kapadokya bölgesinde önceki gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, Göreme ve Uçhisar'daki peribacalarında güzel görüntüler oluşturdu. Bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, hatıra fotoğrafı çektirdi, kar topu oynadı. Malezya'dan bölgeye gelen turistlerden Khairani Binti Khairuddin Ahmad da ülkesinde kar yağmadığını belirterek, ilk defa geldiği Kapadokya'da ilk kez kara dokunmanın sevincini yaşadığını ifade etti. Jais Binti Abd Malik ise İstanbul, Bursa ve Pamukkale'nin ardından geldikleri Kapadokya'da kar yağmasının kendileri için sürpriz olduğunu, Türkiye'ye hayran kaldığını ifade etti.



SICAK HAVA BEKLİYORDUK


İspanyol turist Stephanie Sol Meli Krawitz de şaşırdığını söyleyerek, "Sıcak havayla karşılaşmayı bekliyorduk. Buna rağmen beyazlar içinde görmekten mutluyuz, kar buraya ayrı bir güzellik kattı" dedi. Perulu, Rodrigo Valdivia da, "Hiçbir yerde böyle ilginç yapılar yok. Burası mükemmel" diye konuştu.



Mart ortasında kış


Mart ayının ortalarına gelinmesine rağmen soğuk ve yağışlı hava Doğu Anadolu'da etkili olmaya devam ediyor. Yağış ve tipi nedeniyle, Ardahan-Artvin ve Ardahan-Posof karayollarında ulaşımda aksamalar yaşanırken Erzurum'da da yağış, kırsal kesimdeki 19 mahalle yolunu ulaşıma kapadı. Birçok ilde sıcak sıfırın altında ölçüldü. Ardahan'da -3, Erzurum'da -2, Kars'ta -1 olan sıcaklık, Ağrı'da sıfır, Erzincan'da 3, Tunceli'de 4, Iğdır'da 5 derece kaydedildi.


#Malezyalı Ahmed
#Kapadokya
#yabancı turistler
#Stephanie Sol Meli Krawitz
8 yıl önce