|

Türk-ABD ittifakı önemli

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabul ettiği Cumhuriyetçi Parti’nin önemli ismi John McCain görüşmeyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 04:17 - 22/02/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
'ABD, Türkiye ile çalışmalı'
'ABD, Türkiye ile çalışmalı'

Cumhuriyetçi Partinin önemli isimlerinden Arizona Senatörü John McCain, Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Görüşmede özellikle Suriye'deki durum hakkında detaylı görüş alışverişinde bulunduğunu aktaran McCain, “Avrupa ve Ortadoğu'daki düzensizliklerin arttığı bir dönemde bu ittifak (Türk-Amerikan ittifakı) her zamankinden daha önemlidir. ABD'deki yönetim değişikliği Suriye'deki mevcut politikanın yeniden değerlendirilmesi için önemli bir fırsat sunuyor” açıklaması yaptı.



“ABD, DEAŞ'ı hızlı ve kalıcı bir şekilde mağlup etmek, düşmanlarımızın kötü etkisine karşı koymak ve bölgede kabul edilebilir bir güç dengesi kurabilmek için Türkiye ile çalışmalı” diyen McCain, Erdoğan'ın 'güvenli bölgeler oluşturulması' ve Rakka'nın geri alınması için sunduğu önerilerin ciddiye alınması gerektiğini kaydetti.



TÜSİAD Beşepe'de


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) üyelerini Beştepe Külliyesi'nde kabul etti. Erol Bilecik başkanlığındaki heyet, 'ekonomi', 'yatırım ortamı', 'AB ve Gümrük Birliği', 'sanayi 4.0', 'eğitim ve gençlik' gibi başlıklarda iş dünyasının görüşlerini Cumhurbaşkanı'na sundu. Görüşme basına kapalı gerçekleşti. Bu arada 24 Şubat'ta Manisa'ya gidecek Erdoğan'ın aynı gün planlanan Aydın mitingi iptal edildi.



İhvan Erdoğan'a minnettar


Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “İhvan'ı terör örgütü olarak görmediğini” belirttiği açıklamalarını memnuniyetle karşıladı. İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı İbrahim Munir, 'Övgü ve Teşekkür' başlıklı açıklamasında, 'milyonlarca mazluma bakan lider' şeklinde tanımladığı Erdoğan'ın adaletli ve açık bir tavır sergilediğini, bunun ilkeli bir lider için garip olmadığını belirterek, “Bu, ezilenlerin haklarını destekleyen, onurlu bir hayat ve özgürlük için mücadelelerinde halklara yardım eden, her yerde insan haklarının yanında duran Türkiye için de şaşılacak bir durum değil” ifadelerini kullandı. Mısır'daki cunta yönetimi, İhvan'ı 2013 yılında 'terör örgütü' ilan etmişti.












#ABD
#Türkiye
#John McCain
7 yıl önce