|

Türk denizaltısından Yunan botlarına gözdağı

Bodrum'un Turgutreis ve Akyarlar mahallelerinin açıklarında avlanan Türk balıkçıları, Yunan Sahil Güvenlik botu taciz ederken, bölgede ortaya çıkan Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı denizaltı heyecana neden oldu.

Yeni Şafak
18:21 - 17/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 18:27 - 17/11/2014 Pazartesi
DHA

Türk karasularına giren Yunan botu ile denizaltı birbirine oldukça yaklaştı. Türk subayların denizaltının güvertesine çıktığı görüldü.

Bodrum İlçesi Turgutreis Mahallesi'ne iki mil uzaklıktaki Çatal Ada ile Akyarlar Mahallesi açıklarında avlanan Türk balıkçılar, bugün öğle saatlerinde Yunanistan'a ait İstanköy (Kos) Adası'ndan gelen Yunan Sahil Güvenlik botunun tacizine uğradı. Türk karasularına girerek ağ atan küçük balıkçı kayıklarına 50 metre kadar yaklaşan ve iki saat kadar balıkçıları taciz eden Yunan Sahil Güvenlik botundaki askerler, balıkçıların Türk sahillerine çekilmesini istedi. Saat 14.00 sıralarında Marmaris Aksaz Deniz Üssü'nden gelerek Kuşadası istikametine giden Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı denizaltı, Akyarlar açıklarında birden su yüzeyine çıkarak Türk bayrağını açtı, bunun üzerine Yunan botu önce uluslararası sulara çekildi, ardından da manevra yapıp rotasını Türk denizaltısına doğru çevirdi. Gerginliğin artması üzerine Türk balıkçıların Akyarlar ve Turgutreis önlerine çekildikleri görüldü. Bu sırada Türk subayların denizaltının güvertesine çıkarak Yunan Sahil Güvenlik botunu yakından incelediği fark edildi. Türk denizaltısı ile Yunan Sahil Güvenlik botunun birbirine tehlikeli biçimde yaklaşması DHA muhabirleri tarafından saniye saniye görüntülendi. Bir süre bölgede seyreden Türk denizaltısı, Yunan Sahil Güvenlik botunun saat 15.20'de İstanköy Limanı'na dönmesi ile normal rotasına devam etti.

 
#bodrum
#türk denizaltı
#bodrum denizaltı
9 yıl önce
default-profile-img