|

'Türk Kızılayı Suriyelilere umut oluyor'

Kendi nüfusundan fazla Suriyeli misafire ev sahipliği yapan Kilis'te, Suriyeli sığınmacıların mesleki beceri elde edebilmeleri amacıyla Türk Kızılayı Kilis Toplum Merkezinde 150 kişiye mesleki kurslar verildi.

Yeni Şafak
18:10 - 10/10/2017 Salı
Güncelleme: 18:21 - 10/10/2017 Salı
AA
Fotoğraf: Diğer
Fotoğraf: Diğer

Türk Kızılayı Kilis Toplum Merkezi tarafından, Suriyeli sığınmacıların sosyal hayata uyum sağlaması ve mesleki beceri elde edebilmeleri için 2 ay boyunca 150 kişiye eğitim verildi.

Merkezin Yönetici Vekili Torun, "Yerinden edilmiş kişilerin farklı bir ülkede mesleki kazanım elde etmeleri, o ülkenin dilini bu şekilde daha kolay öğrenmeleri kendilerini mutlu ediyor. Bu da psikolojik iyilik hallerini iyileştirmelerini sağlıyor" diye konuştu.

Kilis Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle iki ay boyunca sürdürülen bilgisayar, kuaförlük, terzilik ve Türkçe kurslarında başarılı olan katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Merkezin Yönetici Vekili Zeynep Meltem Torun, yaptığı açıklamada, Suriyelilere insani yardımların yanında sosyal hayata uyum sağlamaları amacıyla çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

"Kurslar, katılımcılara umut oluyor"

Merkezde açılan mesleki beceri kurlarının Suriyelilere önemli katkılar sağladığını ifade eden Torun, şöyle konuştu:

  • "Suriyelilerin sosyal uyumlarını geliştirmede büyük destek veren Kilis Toplum Merkezinin açtığı sertifikalı kurslar, katılımcılara umut oluyor. Kadın ve erkeklerden oluşan 150 kişiye bilgisayar, kuaförlük, biçki-dikiş, Türkçe sertifikaları dağıtıldı. Katılımcıların aldıkları sertifikalar kendilerine mesleki kazanım sağlıyor ve Türkçelerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Suriyelilerin sosyal uyumlarını geliştirmede büyük destek veriyoruz. Yerinden edilmiş kişilerin farklı bir ülkede mesleki kazanım elde etmeleri, o ülkenin dilini bu şekilde daha kolay öğrenmeleri kendilerini mutlu ediyor. Bu da psikolojik iyilik hallerini iyileştirmelerini sağlıyor."

Torun, bu tür çalışmaların genişletilebilmesi adına kentteki diğer kurumlarla da görüştüklerini sözlerine ekledi.

#Kilis
#Sertifika
#Türk Kızılayı
7 yıl önce