|

Türk konsolosun katili serbest

Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan'ın katili Ermeni terörist Hampig Sasunyan'ın tahliye talebinin kabul edilmesi büyük tepkiye neden oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/12/2016 Cuma
Güncelleme: 02:26 - 16/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 28 Ocak 1982 tarihinde Kemal Arıkan'ı hain bir saldırıyla katleden Sasunyan'ın tahliye talebinin, 14 Aralık 2016'da kabul edildiğinin esefle öğrenildiği belirtilerek, “Kaliforniya Valisinin onayına bağlı hayata geçecek olan ve temyize açık bulunan bu kararı kuvvetle kınıyor ve reddediyoruz” denildi.





TALİHSİZ KARAR


Açıklamada şunlar kaydedildi: “Evrensel adalet ilkeleri yerine, yerel siyasi dinamiklere dayalı olarak alınmış bu talihsiz karar, adil olmadığı gibi, teröre karşı mücadele ve işbirliği ruhuyla da bağdaşmamaktadır. Yapılan bu yanlışın, karar kesinleşmeden önce düzeltilmesi için ABD makamlarının bu karara karşı çıkması ve Sasunyan'ın tahliyesinin engellenmesi haklı beklentimizdir. Ermeni terörist Hampig Sasunyan'ın salıverilmesi, başta şehit diplomatımızın ailesi olmak üzere, ülkemizin tüm fertlerini bir kez daha derinden yaralamıştır."


#Kemal Arıkan
#Dışişleri Bakanlığı
7 yıl önce