|

Türkiye, CHP'ye 1 milyon avro tazminat ödeyecek

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, CHP'nin 2013 yılında yaptığı başvuru ile ilgili olarak insan hakları ihlali yapıldığına hükmetti. AİHM gerekçeli kararında, ''Türkiye'de siyasi partilerin harcamalarının denetimi ile ilgili yasanın yeteri kadar açık olmadığına'' da hükmetti.

Yeni Şafak
13:10 - 26/04/2016 Salı
Güncelleme: 11:13 - 26/04/2016 Salı
AA

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), ''Türkiye'nin, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin dernek kurma ve toplantı özgürlüğüyle ilgili 11. maddesini ihlal ettiğini'' bildirdi.



AİHM kararı gereği Türkiye, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) bir milyon 85 bin 800 avro maddi tazminat ödeyecek. Yine karar gereği CHP'ye mahkeme masrafı olarak beş bin avro verilecek.



CHP, genel merkez ve diğer şubelerin hesaplarıyla ilgili 2007-2009 yılları arasında Anayasa Mahkemesi'ne gönderilen tutanaklarda, bazı harcamalarda usulsüzlük tespiti yapılmasının ve partinin bazı varlıklarına el konulmasının ardından, insan hakları ihlalinde bulunulduğu şikayetiyle AİHM'ne başvurmuştu.



AİHM gerekçeli kararında, ''Türkiye'de siyasi partilerin harcamalarının denetimi ile ilgili yasanın yeteri kadar açık olmadığına'' da hükmetti.




#AİHM
#CHP
#Türkiye
8 yıl önce
default-profile-img