|

Türkiye insanlığa sağlıkla dokundu

Maddi imkansızlık nedeniyle ülkesinde tedavi olamayan Ugandalı Anette Nacukuti yıllardır meme kanseriyle mücadele ediyor. Son çare olarak Türk yetkililerden yardım isteyen Anette Türk doktorlar eliyle sağlığına kavuştu. Bayrampaşa Devlet Hastanesi Baş Hekimi Op. Dr. Ulusoy, “Tüm bu hizmetleri Türkiye’nin insanlığa dokunan yardım eli olduğunu göstermek için yapıyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
12:01 - 18/11/2016 Cuma
Güncelleme: 09:04 - 18/11/2016 Cuma
Yeni Şafak

Göğüs ağrısı şikayetiyle doktora başvuran Anette Nacukuti(39) meme kanseri olduğunu öğrendi. Ancak ülkesinde kanseri tedavi edecek teknolojik imkan ve uzman doktor olmadığı için uzun süre tedavi olamadı. Türkiye'nin dünyanın dört bir yanında yaptığı yardımları duyduğu için son çare 4 bin Kilometre uçuş mesafesinde bulunan Türk yetkililerden yardım istedi.



İMDADINA TÜRK DOKTORLARI YETİŞTİ


Anette'nin imdadına ise Bayrampaşa Devlet Hastanesi yetişti. Yeni Şafak'a konuşan Bayrampaşa Devlet Hastanesi Baş Hekimi Op. Dr. İbrahim Ulusoy, “Uganda'da kanser tedavisi yapılamıyor. Başka ülke için de bütçeleri yok. Son çare olarak THY Uganda Temsilcisi'ne başvuruyor. Oradan da Tüm Afrikanın Dostları Derneği(TADD)üzerinden ulaşarak durumu bildirdiler. Biz de seve seve yardımcı olacağımız belirttik. TADD'ın koordinasyonuyla hastamızı Türkiye'ye getirdik” dedi.



'İNSANLIĞA HİZMETİ SÜRDÜRECEĞİZ'


Uzun süre tedavi olamadığı için kanserin ilerlediğini belirten Ulusoy, “Sağlık Bakanlığımızın da onayıyla hastamızı Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne yatırdık. Yaklaşık 3 ay kemoterapi tedavisi yapıldı. Ardından ameliyata hazır hale geldi ve ekibimizle birlikte dün başarılı bir ameliyatla kanseri temizledik. Şimdi sağlığına kavuştu. Tüm bu hizmetleri Türkiye'nin insanlığa dokunan yardım eli olduğunu göstermek ve insanlara ülkemize dair güzel hatıralar beslemeleri için yapıyoruz. Bu yurtdışından getirtip tedavi ettiğimiz ilk hasta oldu. İnşallah bu hizmetlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.



'YARDIM ETSE TÜRKLER EDER'


Türkiye'ye çok minnettar olduğunu söyleyen 39 yaşındaki Anetta Nacukuti, “Türkiye'nin dünyanın


birçok yerinde insanlara yardım ettiğini duymuştum. Son çare ben de Türkler'den yardım isteyeyim dedim ve yanılmadığımı gördüm. Yaklaşık dört aydır buradayım. İlgi ve destekler için çok minnettarım. Şimdi kendimi harika hissediyorum” ifadelerini kullandı.






#Türk doktor
#yardım
7 yıl önce