|

İngiliz provokasyonu: 'Türkiye işgale hazırlanıyor'

Türkiye'nin aleyhinde hiçbir provokasyon fırsatını boş geçirmeyen batı medyasının son günlerdeki malzemesi TSK tarafından Suriye'ye yapılması beklenen bir operasyon ihtimali. İngiliz gazetesi Daily Telegraph, gündemdeki olası bir Suriye harekatını 'Türkiye'nin Suriye'yi işgali şeklinde tanımladı. Söz konusu haberde operasyonun tarihi de verilirken Cuma gününü işaret ederek 'Türkiye, Suriye işgaline hazırlanıyor' diye duyuruldu.

Yeni Şafak
04:00 - 1/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 09:36 - 1/07/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Daily Telegraph gazetesinde Türkiye'nin Suriye topraklarında bir askeri müdahaleye hazırlığı içinde olduğunu iddia eden bir haber kaleme alındı. Şimdiden 'İşgalci ülke' algısı oluşturmak adına provokatif haberler servis etmeye başlayan gazetenin Orta Doğu editörü Richard Spencer'ın imzasını taşıyan bu haberde Türkiye, IŞİD ve Kürtleri durdurmak için Suriye işgaline hazırlanıyor' ifadesi kullanıldı.



Telegraph fikir değiştirdi


Henüz IŞİD tehdidi bu seviyede değilken ve Ortadoğu'da konjonktür bu denli karmaşık bir hal almadan önce Suriye'ye gerçekleştirilecek bir operasyonun kaçınılmaz olduğunda bunun Türkiye tarafından yapılması gerektiğini savunan Daily Telegraph konu Esed rejimi değil IŞİD ve PYD olduğunda fikir değiştirmişe benziyor. Telegraph, bu planın Suriye'deki iç savaşı, Avrupa sınırlarındaki bir uluslararası çatışmaya döndürebileceğini yazıyor. "Türkiye'nin amacının mülteciler için ve IŞİD'e karşı bir tampon bölge oluşturmak olduğunu" belirten Telegraph, Erdoğan'ın Türkiye sınırlarında olası bir Kürt devletini önlemeyi amaçladığını da bildiriyor.



CHP'den misal gösterdi


Son olarak Daily Telegraph CHP'li Faruk Loğoğlu'nun "Türk askerini Suriye'ye yollamak için yeterli bir neden yok" sözüne atıfta bulunarak yapılması planlanan böylesi bir operasyona kamuoyunda da muhalefet olacağını belirtiyor


#Daily Telegraph
#suriye harekatı
#suriye türkiye sınırı
#ışid
9 yıl önce