|

Türkiye terörle mücadeleyi Bosna Hersek'te anlatacak

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Türkiye'nin içeride FETÖ ve dışarıda DEAŞ ile verdiği mücadeleyi Bosna Hersek'te anlatacaklarını söyledi.

Yeni Şafak
18:54 - 27/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 18:56 - 27/02/2017 Pazartesi
AA
Yalçın Topçu
Yalçın Topçu

"Türk Demokrasi Tarihi ve Darbeler" konulu konferansa katılmak üzere Bosna Hersek'e gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, başkent Saraybosna'daki temasları kapsamında, Bosna Hersek Bakanlar Kurulu Başkanı Denis Zvizdic, Bosna Hersek Federasyonu Başbakanı Fadil Novalic ve Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç ile görüştü.



Topçu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yürüttüğü terörle mücadeleye dikkati çekerek, "Türkiye, hem içeride hem dışarıda terörle mücadele veriyor. İçeride FETÖ ve dışarıda DEAŞ ile verilen mücadeleyi Bosna Hersek'te anlatacağız." ifadesini kullandı.



Türkiye'nin hükümet sistemi değişikliği için referanduma gitme kararı aldığını anımsatan Topçu, 16 Nisan'da yapılacak referanduma ilişkin, Bosna Hersek'te yaşayan Türk vatandaşlarıyla da görüş alışverişinde bulunmak istediğini bildirdi.



Saraybosna ziyareti kapsamında Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzetbegoviç'in Kovaçi Şehitliği'deki kabrini ve yakınındaki Osmanlı mezarlığını ziyaret eden Topçu, tarihi Başçarşı'da esnafla sohbet etti.



Topçu, Saraybosna'da yarın düzenlenecek "Türk Demokrasi Tarihi ve Darbeler" konulu konferansa katılacak.


#Yalçın Topçu
#Bosna Hersek
7 yıl önce