|

"Türkiye yeni dünyayı kuranlardan olmalı"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye, o yeni dünyayı kuranlardan olmalı. Öyle olmazsa biz bu coğrafyada barınamayız" dedi. Zeybekci, "Yeni bir dünya kurulur, yeni Türkiye bu dünyada yerini alır sözü bizim için artık geçerli değil" değerlendirmesini yaptı.

Yeni Şafak
17:02 - 8/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 15:06 - 8/01/2015 Perşembe
IHA

Ekonomi Bakanı Zeybekci ve Enerji ve Tabiİ Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 7. Büyükelçiler Konferansı'na katıldı. Zeybekci, burada yaptığı konuşmada, "NATO üyesiyiz ama ABD ile ilişkilerde zorlanıyoruz. ABD ile dış ticaret hacmimiz 15 milyar dolar. Ama eski Doğu Bloğu’nun lideri olan Rusya ile 30 milyar dolarlık dış ticaret hacmimiz var. Dünyanın ekonomik anlamda yapısı yeniden belirleniyor. ABD ile AB arasında müzakereleri sürdürülen Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) Anlaşması dünya ekonomisinin yarısına karşılık geliyor" dedi. 


Dünya ekonomik ve ticari temeller üzerinde yeniden şekillenirken Türkiye'nin bu gelişmelerin yaşandığı coğrafyanın tam ortasında yer aldığına dikkati çeken Zeybekci, "Yeni bir dünya kurulur, yeni Türkiye bu dünyada yerini alır sözü bizim için artık geçerli değil. Yeni bir dünya kurulurken Türkiye, o yeni dünyayı kuranlardan olmalı. Öyle olmazsa biz bu coğrafyada barınamayız. Türkiye artık edilgen değil, etkin bir ekonomi olması gerekiyor. Türkiye'nin gelecekle ilgili süreci çok başka olacak" diye konuştu.

#Ekonomi Bakanı
#Nihat Zeybekci
#Enerji ve Tabiİ Kaynaklar Bakanı
#Taner Yıldız
#7. Büyükelçiler Konferansı
9 yıl önce