|

Türkiye'yi akıllı şehirler kalkındıracak

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Yeni Türkiye'yi akıllı şehirlerin kalkındıracağını belirterek, "Global dünyada sürdürülebilir şehircilik anlayışı ön plana çıkıyor. Geçmişte fuar şehri olan Samsun bu özelliğini sürdürerek, fuar alanında yeniden marka şehir olabilir" dedi.

Yeni Şafak
10:39 - 20/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 08:42 - 20/11/2014 Perşembe
Yeni Şafak

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, TÜYAP tarafından Kongre ve Fuar Merkezi'nde açılan Samsun Oto Show Fuarı'nı ziyaret etti. Fuarı gezen ve otomobilleri inceleyen Başkan Genç, burada TÜYAP Proje Müdürü Emrah Yayla ve TÜYAP Pazarlama Müdürü Nurgül Ata ile görüştü. Fuar hakkında bilgi alan Başkan Genç, Samsun'un geçmişten gelen bir fuar şehri olduğuna işaret ederek, daha önce Samsun Milli Fuarı ile yüzbinlerce insanı kendine çeken şehrin, bu özelliğini yeniden kazanması ve sürdürmesi gerektiğini söyledi.


'DÜNYAYLA YARIŞAN BİR ŞEHİR'

Dünyada sürdürülebilir şehirciliğin önem taşıdığını belirten Başkan Genç, "Artık yeni bir Türkiye var. Yeni Türkiye'nin hedefi önce 2023 olmak üzere 2051, 2071 ve 2099'dur. Ülkemizi daha ileri seviye taşımak için Yeni Türkiye'de şehirler olarak koşmalıyız. Biliyoruz ki, Türkiye'yi akıllı şehirler kalkındıracak. Global dünyada akıllı şehircilik uygulamaları olmadan ve koşmadan ayakta durmak mümkün değil. Dünyayla yarışan bir şehir olabilmek için yapmamız gereken ilk şey planlı, organize ve bilgiye dayalı bir şehir oluşturmaktır" dedi.


'BELEDİYE ALGISI FARKLILAŞTI'

Akıllı şehirlerde vatandaşın gözündeki belediye algısının farklılaştığını ifade eden Genç, "Toplumun gelişmişlik düzeyini ve medeniyete yaptığı katkıyı belirleyen faktörlerden biri de o ülkedeki şehirlerdir. Bugün üst standartlarda şehirleşme artık bir zenginlik ve gelişmişlik göstergesi haline gelmiştir. Şehirlerin yarıştığı günümüzde yerel yönetimlere, yani belediyelere büyük görevler düşüyor. Artık ülkeler değil, şehirler yarışıyor. Şehirleri yarışın içerisine dahil edecek olanlar ise o şehrin topyekün bütün dinamikleridir.  Onun için biz de uygar ve yaşam kalitesi yüksek, marka bir şehir oluşturmayı hedefliyoruz" diye konuştu.


'YENİDEN FUAR ŞEHRİ OLABİLİRİZ'

Şehirlerin ve yaşayanlarının gereksinimlerinin her geçen gün nicelik ve nitelik olarak değiştiğini vurgulayan Başkan Genç, şunları kaydetti: "Samsun Milli Fuarı Türkiye'nin ilk milli fuarıdır. Samsun Milli Fuar sayesinde 1969'dan 1986'lara kadar yüzbinlerce insanı kendine çekmiştir. Ancak ne yazık ki şehrimiz değişen dünyaya ayak uyduramadı ve Samsun bir fuar şehri olmaktan çıktı. Şimdi önümüzde yeni bir fırsat var. Bu konuda TÜYAP'a da teşekkür ediyorum. Dünyada değişen fuarcılık anlayışına bağlı olarak Kongre ve Fuar Merkezi ile şehrimize yeniden fuar şehri özelliğini kazandırabiliriz. Samsun bu konuda sürdürülebilir bir şehir olmalıdır"

#TÜYAP
#oto
#fuar
9 yıl önce