|

Türkmenlere bayram sürprizi

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Osmaniye’deki kamplarda yaşamını sürdüren 3 bin 500 Türkmen aileye bayram şekeri, aile boyu çamaşır paketi ve havludan oluşan hediye sepeti gönderdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Türkmen kardeşlerimizin bayramlarını kutlamak ve paylaşmak istedik” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 03:32 - 31/08/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Türkmenlere bayram sürprizi
Türkmenlere bayram sürprizi

Başta savaş mağduru aileler olmak üzere her fırsatta mağdur ve muhtaçlara yardımlarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı arifesinde Osmaniye’deki kamplarda yaşamını sürdüren 3 bin 500 Türkmen ailesine bayram hediyesi gönderdi.

Bayram şekeri, aile boyu çamaşır paketi ve havludan oluşan bayram paketlerinin gönderilmesi dolayısıyla 30 Ağustos Çarşamba günü Büyükşehir Belediyesi önünde bir tören düzenlendi. Törene Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, şube müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

‘MALATYA HALKI ÇOK DUYARLI’

Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatyalıların ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutladı. Çakır, Kurban Bayramı’nın paylaşma ve dayanışma günleri olduğunu belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar birçok yardımlarımız oldu. Bu konuda Malatya halkı çok duyarlı. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de Malatya’yı temsil ettiğimiz için aynı şekilde duyarlı davrandık” şeklinde konuştu. 

  • Bayram hediyesi gönderdi
  • Suriye’deki savaş nedeniyle ülkelerini terk edip, Osmaniye’deki kamplarda yaşamını sürdüren 3 bin 500 Türkmen ailesinin olduğunu kaydeden Başkan Çakır, “Bu Türkmen kardeşlerimizin bayramlarını kutlamak ve paylaşmak adına belediye olarak yardım gönderiyoruz. Küçük hediyelerden oluşan bir paket yaparak, bayramlarını paylaşmak ve kutlamak istedik. Bu kapsamda hazırlamış olduğumuz 3 bin 500 adet paketi Osmaniye’ye gönderiyoruz. Malatya halkı olarak hep birlikte ülkemize sığınmış kardeşlerimize bir bayram hediyesini göndermiş oluyoruz” şeklinde konuştu.
‘HASSASİYETİMİZ HAD SAFHADA’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak, 1071 Malazgirt Zaferinden, 30 Ağustos 1922’ye yazılan tarihin çok önemli olduğunu söyledi. Suriye’de 5 yıldan beri devam eden savaş nedeniyle 3,2 milyon Suriyelinin Türkiye’ye geldiğini belirten Öznur Çalık, “Kamplarda veya şehirlerde var olan Suriyeli kardeşlerimiz ile ilgili hassasiyetimiz had safhada. Vatansız kalan insanların da bir an önce vatanlarına kavuşmalarını temenni ediyorum” dedi.

#Malatya
#Türkmen
7 yıl önce