|

Tutuklu yargılanacak

Mahkeme, Selahaddin Demirtaş’la ilgili nihai kararı verdi. Demirtaş’ın AİHM kararı sonrası yaptığı tahliye talebi reddedildi.

Osman Özgan
04:00 - 1/12/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:50 - 1/12/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Selahattin Demirtaş
Selahattin Demirtaş

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'la ilgili 20 Kasım'da açıkladığı karar sonrası, Demirtaş avukatları aracılığıyla Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ne tahliye başvurusunda bulunmuştu. Mahkeme dün AİHM kararına istinaden yapılan tahliye başvurusunu reddederek Demirtaş'ın tutukluluk halinin devamına hükmetti. Kararda ayrıca, AİHM kararının Büyük Daire kararı değil, 2. Daire kararı olduğuna dikkat çekildi. Adli kontrol hükümlerinin de yetersiz kalacağı belirtildi.

‘BİZİ BAĞLAMAZ’

AİHM'in Demirtaş’ın serbest bırakılması ve tutuksuz yargılanması gerektiğine hükmetmesinin ardından konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “AİHM’nin verdiği karar bizi bağlamaz. Bugüne kadar terör örgütüyle ilgili verdiği birçok karar var. Hepsi de aleyhedir” açıklamasında bulunurken, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de “Kararı verecek olan Türk yargısıdır” demişti.

#Selahattin Demirtaş
#HDP
#PKK
5 yıl önce