|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstifa hazırlığı içindeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye’ye gelen Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari ile ortak basın açıklaması yaptı. Ankara, Bursa ve Balıkesir’in büyükşehir belediye başkanlarına istifalarını verme talebiyle ilgili Erdoğan,"Bu istifayı vermenin onlar da hazırlığı içerisindeler. Aksi takdirde, yine söylüyorum, gereği ne ise gereği yapılacaktır" dedi.

Yeni Şafak
13:43 - 19/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:00 - 19/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari’yi resmi törenle karşıladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari’yi resmi törenle karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye’ye gelen Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari’yi resmi törenle karşıladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki resmi karşılama töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan, atlı birlikler eşliğinde Külliye girişine kadar gelen Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari’yi Külliye girişinde karşıladı. Liderlerin tören alanında yerini almasından sonra iki ülkenin milli marşları 21 pare top atışı eşliğinde çalındı. Konuk Devlet Başkanı Buhari, Muhafız Alayı Tören Kıtası’nı selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında Erdoğan ve Buhari, Külliye merdivenlerinde Türkiye ve Nijerya bayrakları önünde poz verdi.

Törende Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Valisi Ercan Topaca, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın da hazır bulundu. Başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından iki ülke devlet başkanı ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bizim nazarımızda Boko Haram'la FETÖ ya da DEAŞ arasında hiçbir fark olmadığını ifade etmek istiyorum. Adı, iddiası, amacı ne olursa olsun, bu örgütlerin tamamı masumların kanlarıyla beslenen katil sürüleridir.

İstifa talebi açıklaması

Şu an itibarıyla üç belediye başkanımız istifalarını verdiler. Şimdi üç belediye başkanımız daha var. Onların da istifalarını en kısa zamanda vereceklerine inanıyorum. İlgili arkadaşlarımız görüşmeleri yaptılar ve şu anda da zannediyorum bu istifayı vermenin onlar da hazırlığı içerisindeler. Aksi takdirde, yine söylüyorum, gereği ne ise gereği yapılacaktır.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Muhammadu Buhari
6 yıl önce