|

Ugandalı çalışanın sözleşmesi FETÖ şüphesiyle feshedildi

Diyarbakır'da özel bir okulda halkla ilişkiler uzmanı olarak görev yapan Ugandalı Kerawiya'nın sözleşmesi, FETÖ üyesi olduğuna ilişkin iddialar üzerine feshedildi.

Yeni Şafak
18:31 - 13/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 18:38 - 13/12/2017 Çarşamba
AA
Arşiv
Arşiv

Diyarbakır'da özel bir okulda görev yapan Ugandalı Wanitho lvan Kerawiya'nın sözleşmesinin, hakkındaki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğuna ilişkin iddialar üzerine feshedildiği bildirildi.

Doğu Güneşi Özel Basım Yayın Gıda Turizm İnşaat Sanayi Limited Şirketi Kurucusu Çimen Bitkin tarafından yapılan yazılı açıklamada, şirket bünyesinde halkla ilişkiler uzmanı olarak çalışan İngilizce öğretmenliği mezunu Kerawiya ile yapılan sözleşmenin feshedildiği belirtildi.

Açıklamada, Kerawiya hakkında bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada FETÖ/PDY üyesi olduğuna dair iddialarda bulunulduğu hatırlatılarak, "İlgili çalışanın söz konusu FETÖ/PDY ile bir bağlantısı varsa yargı mercilerince tespitinin yapılması aşamasında soruşturmanın selameti, okulumuzun ve öğrencilerimizin bu durumdan zarar görmemesi için iş sözleşmesinin feshi şirketimiz tarafından yapılmıştır." bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, Kerawiya için verilen süreli çalışma izninin iptali ile ilgili fesih bildiriminin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına iletileceği belirtildi.

#Diyarbakır
#Uganda
6 yıl önce