|

Ülkeyi namerde muhtaç etmeyin

TÜRGEV’in düzenlediği İmam Hatipliler buluşmasına katılan vakfın yönetim kurulu üyesi Bilal Erdoğan, gençlere seslendi. Terörü bitirmek için istedikleri silahları müttefik ülkelerin Türkiye’ye satmadığını söyleyen Erdoğan, “O kadar çok çalışın ki, bu ülkeyi namerde muhtaç etmeyin” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 02:47 - 10/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Türkiye'nin güçlü olması için çok çalışmaları gerektiğini belirterek, “Daha dün, Türkiye'yi terörize etmek isteyen, bu ülkeyi bölmek isteyen guruplara uçaksavar silahları tedarik etmeye karar verdiler. Bizi namerde muhtaç etmeyin. Bu ülkeyi namerde muhtaç etmeyin. O kadar çok çalışın ki, o kadar büyük işler yapın ki, dünya mazlumları da namerde muhtaç olmasın.” dedi.



DAVA TANKLARIN KARŞISINDA DURABİLMEK


Erdoğan, Aksaray'da düzenlenen “İmam Hatipliler Gençlik Buluşması” programına katıldı. Programda bir konuşma yapan Erdoğan, İmam hatiplilerin artık bir davasının olduğunu ifade ederek bu davanın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği mesajlar ve dünyada adaletsizliğin karşısında adaleti haykırmak olduğunu bildirdi. Bu davaya herkesin sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, şöyle devam etti: “İmam hatiplilerin davası, zulüm karşısında barışı haykırmak, hakkı tutmaktır. İmam hatiplilerin davası, tankların karşısında durabilmektir. Kendi insanlarına zulmetmek, kendi insanlarına kurşun sıkmak, kendi insanlarını tankların altında ezmek değil. Bunu yapanların karşısında iman dolu göğüsle sapa sağlam, dimdik duracak şuuru kuşanmaktır.”



ÇOK ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ


Bilal Erdoğan, imam hatiplilerin cesaretli ve kimsenin yapmadığı işlere soyunmasının gerekli olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin daha güçlü olması için, çok çalışmak zorunda olduklarını vurgulayan Erdoğan, “Türkiye'yi güçlendirerek geleceğe taşımak için koşturmak, yorulmak zorundayız. Bu ülkede terörü bitirmek için müttefiklerimizden silah istedik bize vermediler. Biz, terörü bitirmek için ihtiyacımız olan ekipmanı NATO müttefiklerimizden istedik, uygun görüp bize satmadılar. Daha dün, Türkiye'yi terörize etmek isteyen, bu ülkeyi bölmek isteyen guruplara uçaksavar silahları tedarik etmeye karar verdiler. Bizi namerde muhtaç etmeyin. Bu ülkeyi namerde muhtaç etmeyin. O kadar çok çalışın ki, o kadar büyük işler yapın ki, dünya mazlumları da namerde muhtaç olmasın.” şeklinde konuştu.



ÜMMETİN BEL KEMİĞİ


Erdoğan, darbe girişimini yapan FETÖ'nün Müslümanlara, kendilerini takip edenlere tedbir kisvesi altında 'Namazını kılma, başını örtme, gerekirse oruç tutma, mecbur kalırsan içki iç' dediklerini hatırlatarak şunları kaydetti: “İmam hatip neslini neden bunlar hiçbir zaman tasvip etmedi çünkü birisi size gelip de 'mecbur kalırsan içki iç, orucunu tutma, namazını kılma' dediği zaman, imam hatipliler bunlara 'dön arkanı git ben dinimi asli kaynaklarından öğrendim, senin gibi şaklabanlara pabuç bırakacak adam değilim' der. Bakın neden imam hatip nesli bunların tuzağına düşmedi çünkü imam hatip nesli İslam dinini asli kaynaklarından öğrendi. Peygamberimizin hayatını doğru bir şekilde okudu. O nedenle imam hatip nesli bu ülkenin güvencesidir. İmam hatip nesli bu ümmetin bel kemiğidir.”



Mazlumların umuduyuz


Bilal Erdoğan, dünyada Müslümanların zulme uğradığına işaret ederek, Irak, Suriye ve Gazze'deki zulmün ümmet olma bilincinin zayıflamasından kaynaklandığını belirtti ve şunları kaydetti: “Bizler imam hatip nesli olarak, bugün 1 milyon 300 bini aşkın imam hatipli ve 1 milyonu aşkın mezunu olarak yaklaşık iki buçuk milyon insandan bahsediyoruz. Güçlü olmak zorundayız çünkü dünyanın neresine giderseniz gidin bu ülke, sadece Müslüman mazlumların değil, bütün mazlumların umudu”


#TÜRGEV
#İmam Hatipliler
#Bilal Erdoğan
7 yıl önce