|

Bahçeli: Rotasız gemi durumuna düşmedik

MHP lideri Devlet Bahçeli, Ülkücü Şehitleri Anma Günü programında yaptığı açıklamada, "Rotasız bir geminin durumuna asla düşmedik" ifadesini kullandı. Bahçeli ayrıca Cumhur İttifakı ile tarihin akışının değişeceğini vurguladı.

Yeni Şafak
12:16 - 27/05/2018 Pazar
Güncelleme: 13:51 - 27/05/2018 Pazar
Yeni Şafak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

'Ülkücü Şehitleri Anma Günü' için Kızılcahamam'a gelen MHP Lideri Bahçeli, ilk olarak Ülkücü Şehitler Anıtı'nı ziyaret etti. Çok sayıda partili tarafından karşılanan Bahçeli, dua ettikten sonra Ülkücü Şehitler Anıtı'na kırmızı karanfil bıraktı.

Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, 27 Mayıs 2011'den bu yana Kızılcahamam Ülkücü Şehitler Anıtı'nda buluştuklarını söyledi. Ülkücü şehitleri rahmet ve dualarla andıklarını belirten Bahçeli, "Onlar bizim gururumuz, iftihar ve ilham kaynaklarımızdır. Hatıralarını yere düşürmemek, emanetlerini hakkıyla benimseyerek, layık olduğu seviyelere yükseltmek vefa borcumuz, vicdan ödevimizdir. Hürmetle andığımız ülkücü şehitlerimiz, yaşadıkları çağa fedakarlıklarıyla nüfuz etmiş, cesaretleriyle yön vermiş, ülküleriyle anlam katmışlardır" dedi.

"Güdük akılların alamayacağı hedeflerimiz var"

Ülkücülüğün, hak ve hukuk mücadelesinde öne çıkmak, milli ve manevi değerlere yılmadan, yorulmadan, yüksünmeden bağlanmak olduğunu kaydeden Bahçeli, şöyle devam etti:

  • "Ülkücülük iman ve ahlak olgunluğunda doruklara tutunmaktır. Bizim çağın dar kalıplarına sığmayan ülkülerimiz, güdük ve güdümlü akılların alamayacağı hedeflerimiz vardır. Bizim Kızılelma ülkümüz vardır. Türk milletinin istikbal ve istiklalini korumak, geleceğin güçlü ve büyük Türkiye'sini kurmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Devlet ve milletimizin bekasını teminat altına almak, her türlü iç ve dış tehditlere karşı uyanık olmak geçmişe karşı borcumuz, geleceğe karşı sorumluluğumuzdur.

Hedefimize giden yolda çıkarlar yoktur. Nefsi arzular bu yolda hasmımız, dünyalık beklentiler ayaklarımızın altındadır. Ülkücünün bitmek bilmez bir arzu ve arayışı vardır. Bize heyecan katan ve şevk aşılayan ise milletimize karşı olan eşsiz sevdamızdır. Bizim zamanın kısır döngülerine hapsolmak gibi bir lüksümüz yoktur. Ülkücünün olduğu yerde azim vardır, gayret vardır, başarı vardır, mertlik vardır, fedakarlık vardır, cesaret vardır. Aziz milletimizin tüm değer ve özellikleri bizim varlık ve anlam kaynağımızdır. Milliyetçi-Ülkücü Hareket Türklüğün umudu, Türk milletinin aydınlık geleceğidir."

"Cumhur İttifakı, 2023'ün güçlü Türkiye'sini şekillendirecek"

24 Haziran seçimlerinin, devletin ve milletin bekasına yönelik tehditlerin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişle bertaraf edileceği tarihi dönüm noktası olduğunu vurgulayan Bahçeli, şunları söyledi:

"15 Temmuz hain ve kanlı darbe girişimiyle istediğini elde edemeyenlerin ülkemizi ekonomik, siyasi ve sosyal ablukaya alma çabaları kırılacak ve art niyetler Allah'ın izniyle sonuçsuz bırakılacaktır.

Milliyetçi-ülkücü hareket devletimizin ve milletimizin dara düştüğü her dönemde üzerine düşen tarihi vazifeyi yerine getirmekten imtina etmemiştir. Yarım asırdır varlığını sürdüren ve ebediyete kadar sürdürecek olan siyasi geçmişimiz buna şahittir. Bizim mazimizde vatanı ve milleti geri planda tutan siyasi körlük hiçbir zaman olmamıştır.

Bu coğrafyada fedakarlık dendiği zaman akıllara milliyetçi-ülkücü hareketin geliyor olması tesadüfle açıklanacak bir durum da değildir. Milliyetçi-ülkücü hareket milletin vicdanıdır. Binlerce yıllık köklü birikimin taşıyıcısıdır. Davamızı başarıya götürecek olgunluk ve inanmışlık bizde fazlasıyla mevcuttur.

"Omuzlarımıza tarihi bir sorumluluk yüklendi"

Ülkemizin ve bölge coğrafyasının içinden geçtiği bu çetin süreci aşmak ve bekamızı teminat altına almak için olağanüstü bir gayret göstermemiz omuzlarımıza yüklenen tarihi bir sorumluluktur. Bizim boş tartışmalarla heba edecek vaktimiz yoktur. Siyasi ikballer ile oyalanacak tıynetimiz yoktur. Engellere takılıp tökezleyecek basiretsizlik bize uzaktır."

MHP Lideri Bahçeli, konuşmasının ardından programa katılan gençlerle fotoğraf çektirdi.


#MHP
#Devlet Bahçeli
6 yıl önce