|

'Ümmetin vermesi gereken cevabı Kudüs verecektir'

ABD'nin aldığını skandal kararla, Kudüs'ü işgalci İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından, Yeni Şafak Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik Kudüs'e bağlantı yaparak, gazeteci Numan Balcı'dan bilgi aldı. Gazeteci Balcı, Cuma gününe işaret ederek, "Ümmetin vermesi gereken cevabı eminim Kudüs verecektir" dedi.

Yeni Şafak
23:31 - 6/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:26 - 7/12/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik ve Gazeteci Numan Balcı
Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik ve Gazeteci Numan Balcı

Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik, Kudüs'e bağlantı yaparak Gazeteci Numan Balcı'dan, Kudüs'teki son durumu öğrendi.

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından Filistin'de büyük bir tepkinin olduğunu belirten gazeteci Numan Balcı" Trump kontrolsüz bir güç kullanarak adım attı. Cuma günü eylemler bekleniyor. Böyle bir kararın tepkilere neden olacağı belliydi. Kudüs İslam'ın başkentidir. Müslümanlar tahrik edilmeye çalışılıyor ama bu tuzağa düşmeyecekler. Şuan da burada ciddi bir hareketlilik yok. Çeşitli STK'lar böyle bir kararı tanımadıklarını belirtti." sözleriyle kararın kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Cuma namazına işaret etti

ABD'nin bu skandal kararı almasının ardından Kudüs'teki tepkiler hakkında Balcı, "Filistinlilerden Kudüs'e gelecekler olacaktır Cuma namazı için. 13 Temmuz'da büyük bir sınav verdi Kudüs halkı. Yarını beklemek lazım. Ümmetin vermesi gereken cevabı eminim Kudüs verecektir" dedi.

#Kudüs
#Ersin Çelik
#Numan Balcı
6 yıl önce