|

Umre yaptı

Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar’dan oluşan Körfez turunu tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretinin son günü kutsal topraklarda umre yaptı. Mekke ve Medine’de Erdoğan’a büyük sevgi gösterisi vardı.

Yeni Şafak
04:00 - 17/02/2017 Cuma
Güncelleme: 07:58 - 17/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı  Erdoğan resmi temaslar  için bulunduğu Suudi  Arabistan’da Kabe’yi ziyaret  ederek umre yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi temaslar için bulunduğu Suudi Arabistan’da Kabe’yi ziyaret ederek umre yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Suudi Arabistan'da Kabe'yi ziyaret ederek umre yaptı. Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar başkentlerinde birçok temasta bulunan Erdoğan, Körfez turunun son gününde kutsal toprakları ziyaret etti. Erdoğan, Medine'de Hazret-i Muhammed'in (s.a.v.) kabrinin de bulunduğu Mescid-i Nebevi'yi ziyaretinin ardından Cidde Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı'na özel uçak 'TUR' ile geldi. Umre ibadeti için karayoluyla Mekke'ye geçen Erdoğan, gece saatlerinde Mescid-i Haram'ı ziyaret etti.







KABE'Yİ TAVAF ETTİ


Erdoğan ve beraberindeki heyet, Kabe'de önce umre tavafını yaptı, daha sonra ise Merve ve Safa tepeleri arasında umre sa'yını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan da umre yaptı. Umre ziyaretini tamamlayan Erdoğan, daha sonra Suudi Arabistan Kraliyet Konukevi'ne geçti. Ziyaretini tamamlayan Erdoğan dün yurda döndü.







Bugün Maraş'ta


Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa referandumuna ilişkin 16 Nisan tarihi açıklanmasının ardından ilk mitingini Kahramanmaraş'a yapacak. Erdoğan, bugün Müftülük Meydanı'nda halka hitap edecek.



Medine'ye Türk mührü


Hicaz Demiryolu kapsamında 1908 yılında yapılan ilk tarihi istasyondan sonra kutsal Medine'nin ikinci tren istasyonuna da Türkiye damga vurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Medine'de ziyaret ettiği istasyon, görkemiyle dikkatleri üzerine çekti. Yapı Merkezi'nin inşa ettiği ve günde 200 bin kişiye hizmet verecek Medine Hızlı Tren İstasyonu, hac ve umre yolcuları için ulaşımı oldukça kolaylaştıracak. Sözkonusu proje, Mekke-Cidde-Medine kentlerini birbirine bağlayan 450 km uzunluğundaki Haremeyn Hızlı Tren Projesi kapsamında hayata geçirildi.







#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Bahreyn
#Umre
7 yıl önce