|

Üniversite tercihleri başlıyor

YÖK'ün yaptığı yazılı açıklama sonrası 29 Temmuz Cuma gününe alınan 2016-ÖSYS tercihleri yarın başlayacak. YGS ve LYS puan türlerine göre tercih yapacak olan üniversite adayları 3 Ağustos'a kadar üniversite tercihlerinde bulunabilecekler.

Yeni Şafak
14:55 - 28/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 11:58 - 28/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre üniversite tercihlerine ilişkin takvimde değişiklik yapıldı. Buna göre, 26 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı duyurulan 2016-ÖSYS tercihleri 29 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında alınacak.



Öte yandan, YÖK yetkilileri, Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan 15 yükseköğretim kurumuna ait bilgilerin tercih kılavuzundan çıkarılacağını belirtti.





24 tercih hakkınız var


2016'da adayların 24 tercihte bulunma hakları var. Geniş bir aralıktan tercihlerini yapmaları öneriliyor. Adaylar tercih listelerinde istedikleri puan türünden bölümlere yer verebilirler. Bütün tercihlerin yalnızca adayın kendi alanından olması şart değil. Ancak adayların diğer puan türlerinden tercih yapabilmesi için ilgili puan türlerinin hesaplanmış olması koşulu var.



Örneğin MF-4'ten mühendislikleri tercih eden bir aday aynı zamanda iktisat tercihi de yapmak isterse, Y-TM-1 puanının hesaplanıp hesaplanmadığına bakmak zorunda. Puan hesaplanmadıysa ilgili programa tercih listesinde yer veremez. Adaylar hukuk, mühendislik, tıp ve mimarlık için getirilen başarı sırası sınırlamasını dikkate alarak bu bölümleri yazmalı.




#YÖK
8 yıl önce