|

Utanç gecesiydi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Hollanda polisinin köpekle saldırdığı Hüseyin Kurt’u ziyaret etti. Avrupa’nın iki yüzlülüğünü bir kez daha ortaya koyduğunu söyleyen Kaya, “O gece Hollanda için utanç gecesiydi. Orada olmasaydınız o kadar dik duramazdım” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/03/2017 Salı
Güncelleme: 06:33 - 28/03/2017 Salı
Yeni Şafak
Utanç gecesiydi
Utanç gecesiydi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Hollanda polisinin müdahalesi sırasında polis köpeği tarafından ısırılan Hüseyin Kurt'u, tedavi gördüğü Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Bakan Kaya ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, “Hollanda için utanç gecesiydi. Size bu şekilde saldırılması gayri insani bir tutum. Hem basın mensuplarına hem vatandaşlara atlarla köpeklerle saldırıldı. Ama sizin sesiniz orada bana güç verdi. Varlığınız orada olmasaydı o kadar dik duramazdım. Sizin sesinizi duyuyordum” dedi.



İTLERİYLE SALDIRDILAR


Kaya, demokratik hakların engellendiğinin altını çizerek, “Avrupa orada ikiyüzlülüğünü ortaya koydu. 'Hayır' kampanyalarına polis eşliğinde destekliyorlar. Güvenli ortamda 'hayır' kampanyaları yapıyorlar. Bu üzücü olaydan dolayı bize bunları yaşattıkları için şiddetle kınıyorum. Hüseyin ve diğer yaralı kardeşlerime geçmiş olsun diyorum. Sizinle gurur duyuyoruz. İyi ki varsınız, sağ olun, var olun” diye konuştu.





15 metre mesafedeydim


Hüseyin Kurt, “O gece aramızda sadece 10-15 metre vardı. Sizin orada olduğunuzu duyduk. Kesinlikle orada bulunmamız gerekiyordu. Nasıl olur da siz bizim bakan hanımımızı engellersiniz diye tepki gösterdik” dedi.






#Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı
#Fatma Betül Sayan Kaya
#Hollanda
7 yıl önce