|

Uyum yasaları Mart 2018’de

Uyum yasaları üzerinde çalışan heyette yer alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, yasaların 2018’in Mart ayında tamamlanacağını söyledi. Bahçeli’nin ittifak çıkışını değerlendiren Yazıcı, “İttifak çalışmamız yok ama olmayacak anlamına da gelmiyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:37 - 20/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı

AK Parti’de uyum yasaları kapsamında çalışan 14 kişilik ekipte yer alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, uyum yasalarının 2018 Mart’ından önce çıkması gerektiğini söyledi. Bir grup gazeteci ile sohbet eden Yazıcı, özetle şunları söyledi: "Uyum yasaları bütçeden sonra Meclis’e gelecek, Belki bütçe genel kurulda devam ederken de gelebilir. Mart’tan önce çıkması lazım. Muhtarların seçilme yaşı 18’e indirilecek. Çalışmayı bitirdikten sonra Genel Başkanımıza arz edeceğiz. Partinin yetkili kurullarına MYK da gelir. Ondan sonra tasarıya dönüşür. Belki o arada MHP ile konuşmalar olabilir.”

İTTİFAK ÇALIŞMAMIZ YOK AMA...

Bir gazetecinin MHP lideri Bahçeli’nin ittifak açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz sorusu üzerine Yazıcı şu cevabı verdi: “Türkiye yabancı değil ittifaklara. Seçim ittifakı ile bir çalışmamız yok ama olmayacak anlamına da gelmiyor. Milletvekillerimizden birisi öneri getirir daha sağlıklı sıhhatli bulur konuşulur. Mevcutta var, ‘Bu yetmiyor, düzeltelim’ denirse oturup konuşulur yapılır. Makul ve mantıklı ise onu gerçekleştiririz”

TEMSİL EDİLMEYEN KİM VAR

Gündemde olan seçim barajının düşürülmesi üzerine de değerlendirmelerde bulunan Yazıcı şunları söyledi: “Baraj sistemi seçim sistemi ile bağlantılı. Eskiden seçim bölgesi barajı vardı. Seçim bölgesi kalktı. 1991’den beri şu an ki sistem kullanılıyor, 26 yıldan beri. Meclis’in çok parçalı olması çok tercih edilebilir bir şey değil. 3 Kasım 2019 seçimleri sürecinde cumhurbaşkanının uygulamaları ile Meclis’teki çoğunluk arasında uyum olması lazım. Yüzde 10’luk baraj temsil bakımından çok fazla sorun yaratıyor kanısında değilim. Şu an Meclis’te temsil edilmeyen kim var. Partiyi bırakalım. Sosyal kategori olarak. Şu kesim Meclis’te temsil edilmiyor, denebilir mi? Hepsi var.” Gazetecilerin, MHP’nin 1995 yılından yapılan seçimlerde kullanılan “Milli Bakiye Sistemi” önerisi hakkında ne düşüyorsunuz sorusuna cevap veren Yazıcı, “MHP’nin milli bakiye önerisi konuşulur, ben demokratik ortamda küfür içermeyen, hakaret içermeyen her şeyin konuşulmasından yanayım. Konuşulur tabii. ANAP zamanında çıkartılan Türkiye milletvekilliği Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi. Anayasa Mahkemesinin o maddeleri ile ilgili bir değişiklik yapılmadı, halen yürürlükte” dedi.

#AK Parti
#Hayati Yazıcı
6 yıl önce