|

Uyuşturucu kuryesi jandarma çıktı

Diyarbakır’da uyuşturucu çetesinin peşine düşen polis, zehir tacirlerinin İstanbul’a esrar sevkıyatı yapacağı bilgisine ulaştı. Şüphe çekmemek ve polis uygulamasına takılmamak için sevkıyatın Jandarma Uzman Çavuş H.Ç. ile yapılacağı tespit edildi. Uzman Çavuş tutuklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/03/2017 Pazar
Güncelleme: 00:46 - 26/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Diyarbakır'da görev yapan Jandarma Uzman Çavuş H.Ç.'nin zehir tacirleriyle görüşmesi polisin takibine takıldı. Şüphe çekmemek ve polis uygulamasına takılmamak için sevkıyatın H.Ç. ile yapılacağı tespit edildi. Diyarbakır'dan İstanbul'a giden H.Ç.'nin kullandığı araç Ankara'da durduruldu. Dedektör köpekler aracın motor kısmına saklanmış 12 kilogram esrar buldu. İfadesinde, 70 bin TL civarında borcunun olduğunu savunan H.Ç., uyuşturucu yüklü aracı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanında teslim etme karşılığında zehir tacirlerinden 15 bin TL alacağını belirtti. H.Ç., Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.



MOTOR ÜSTÜ ESRAR


Ekipler H. Ç.'yi Ankara Gölbaşı eski maliye noktasındaki uygulamada durdurdu. Narkotik köpekleriyle otomobilde arama yapıldı. Dedektör köpeklerin aracın motor kısmının bulunduğu kısma yoğun bir şekilde tepki vermesi üzerine ön kaput açıldı. Motorun üst kısmına konulmuş vaziyette 8 ayrı pakette toplam 12 kilogram 88 gram toz esrar maddesi ele geçirildi. Jandarma Uzman


Çavuş H.Ç. üst aramasında ise Yavuz 16 Regard marka silah ve şarjör ile Jandarma Genel Komutanlığı'na ait Jandarma Uzman Çavuş kimlik kartı bulundu.



15 BİN TL'YE KURYELİK


H.Ç., “Bankalara ve şahıslara 70 bin TL civarında borcum var. Orhan isimli bir şahısa maddi sıkıntılarımdan da bahsettim. Bu kişi bana yardımcı olacağını söyleyerek İstanbul'a esrar götürmemi teklif etti. Bu iş karşılığında da bana 15 bin TL vereceğini söyledi. Askeri personel olduğum için yollarda uygulama noktalarında askeri kimliğimi göstererek rahatça geçebileceğimi söyledi” dedi.


#Uyuşturucu
#Diyarbakır’
#İstanbul
7 yıl önce