|

Uyuşturucu satanları ihbar edin

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, uyuşturucuyla mücade konusunda yapılan değişiklikler ve yeni çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 06:19 - 29/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Bekir Bozdağ
Bekir Bozdağ

Bozdağ, kanunlarda yapılan değişikliklerle uyuşturucuyla ilgili bütün suçların alt sınırlarının yükseltildiğini hatırlattı. Bozdağ, TCK’nın 192. maddesinde yapılan değişiklikle uyuşturucu bağımlılarının tedavi olmak üzere sağlık kuruluşlarına müracaat etmeleri halinde, kamu görevlileri ile sağlık mesleği mensuplarının suçu bildirme yükümlülüğünün ortadan kaldırıldığını ve tedavi olmalarının kolaylaştırıldığını belirtti.

DAĞA GİDEN KURŞUNA
DESTEK VERİRSİNİZ

Vatandaşlara uyuşturucu satışı yapan zehir tacirlerine göz yummaması ve ihbar etmeleri konusunda çağrıda bulunan Bozdağ, “Kim ki uyuşturucu kullanıyorsa, çocuklarının uyuşturucu kullanmasını görüyor ve tedbir almıyorsa, okulda, mahallede uyuşturucu satanları insanlar görüyor da bunları kolluk güçlerine ihbar etmiyorsa bilsin ki dağa giden bir kurşuna o da destek veriyor demektir. Son derece büyük bir suçun işlenmesine susarak katkı veriyor demektir. Bütün vatandaşlarımızı mahallelerinde, sokaklarında, caddelerinde nerede olursa olsun uyuşturucu satan bugünümüzü ve geleceğimizi karartan bu hainleri kolluk güçlerine, cumhuriyet savcılarına ve yetkililere şikayet etmeye ihbar etmeye davet ediyorum. Hepimizin vatandaşlık görevidir” diye konuştu.

#Bekir Bozdağ
#Uyuşturucu
7 yıl önce