|

Valiye yok cuntacıya var

Sahil Güvenlik Komutanlığı Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı’nda yaşanan olaylarla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nun yürüttüğü soruşturma tamamlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 08:01 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Valiye yok cuntacıya var
​Valiye yok cuntacıya var

İddianamede İstanbul Boğazlar ve Sahil Güvenlik Komutanı Albay Yavuz Geçim’in de aralarında bulunduğu şüphelilerin gerçekleştirdiği eylemler tek tek anlatıldı.

BOTLARI SEYRE ÇIKARDI

Geçim’in darbenin herkes tarafından öğrenildiği saatler olan 16 Temmuz 2016 günü saat 00.15’ten sonra Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığına bağlı TCSG-106 ve TCSG-303 numaralı botların seyre çıkması için emir verdiği ortaya çıkarıldı. Botların Ankara Sahil Güvenlik Komutanlığının darbe mesajını uygulayarak, yaklaşık 2 saat boğazın kuzeyinde ve güneyinde seyirde dolaştırıldığı belirlendi. Bu iki botun komutanının seyre çıkma için çekincelerini iki kez komutanlığa bildirmelerine rağmen Albay Yavuz Geçim’in ‘Arkadaşlar bizim darbe ile ne alakamız var. Vali Beyle de konuştuk. VİP intikal, Tıbbi Tahliye ya da başka bir şey olur onun için iki tane bot istiyorum’ diyerek emri yinelediği belirlendi. Albay Yavuz Geçim’in 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar ve İstanbul Valisi Vasip Şahin’in bot talebini Komutan Hakan Üstem’e söylediği ancak Üstem’in ‘1. Ordu Komutanı yanlış safta. Biz Valileri görevden aldık. Onların taleplerini yerine getirmeyin’ şeklindeki emri üzerine bot talebinin karşılanmadığı ifade edildi.

İZİNSİZ TAHSİS ETTİ

Ancak Yavuz Geçim’in Sahil Güvenlik Komutanlığı’na sormadan bot talebini karşılamadığını ifadesinde beyan etmesine rağmen, darbe girişimine katılan İstanbul İl Jandarma Komutanı Albay Gürcan Sercan’a, Komutanlığa sormadan bot tahsis ettiği ortaya çıkarıldı.

#Sahil güvenlik
#Bot
#15 Temmuzü
7 yıl önce