|

Van'da 1 terörist öldürüldü

Van'ın İpekyolu ilçesi Karşıyaka Mahallesi'ne yapılan operasyonda, 1 PKK'lı terörist ölü ele geçirilirken, Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli üç polis memurunun hafif şekilde yaralandıkları ve ayakta tedavi edildikleri belirtildi.

Yeni Şafak
14:51 - 27/05/2016 пятница
Güncelleme: 12:08 - 27/05/2016 пятница
DHA
Van'ın İpekyolu ilçesinde, PKK'ya yönelik operasyon düzenlendi.
Van'ın İpekyolu ilçesinde, PKK'ya yönelik operasyon düzenlendi.

Van Valiliği, gelen bir ihbar üzerine dün akşam saat 20.30 sıralarında Karşıyaka Mahallesi TOKİ 7'nci Sokak'taki eve yapılan operasyonla ilgili açıklama yaptı.



Açıklamada, bir bölücü örgüt mensubunun uzun namlulu silahıyla birlikte ölü olarak ele geçirildiği belirtilerek şöyle denildi:



"Van Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olan bir soruşturma dosyasına esas olmak üzere ilimizde bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifresine yönelik yürütülen çalışmaların devamında, 26.05.2016 günü 155 Polis ihbar hattına gelen bir ihbarı değerlendiren emniyet güçlerimiz, İpekyolu ilçesi Karşıyaka Mahallesi TOKİ 7'nci Sokak'taki bir evde arama yapacağı sırada güvenlik güçlerimize yönelik ateş açılması üzerine, personellerimizce karşılık verilmiş, çıkan çatışmada bir bölücü örgüt mensubu uzun namlulu silahıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Çatışma sonrasında açık kimliği henüz tespit edilemeyen bölücü terör örgütü mensubunun üzerinde ve ikamette yapılan aramada ise; 2 adet Kaleşnikof marka tüfek, 3 adet el bombası, 2 adet kütüklük içerisinde 9 adet şarjör, 1 adet not defteri, 1 adet voltaj ölçme cihazı ele geçirilmiştir. Yaşanan çatışmada Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli üç personelimiz hafif şekilde yaralanmış olup ayakta tedavi edilmişlerdir. Olayla ilgili tahkikat sürdürülmekte olup, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin terör tehdidi ve saldırılardan korunması için her türlü tedbir Valiliğimizce alınmaktadır."












#Van
#İpekyolu
#PKK
8 лет назад