|

Van'da teröristlerin bulunduğu eve baskın

Van'ın Erciş ilçesinde düzenlenen operasyonda 1 PKK'lı kadın terörist ölü ele geçirilirken, 3 polis memuru ise hafif yaralandı.

Yeni Şafak
11:00 - 18/11/2016 Cuma
Güncelleme: 11:07 - 18/11/2016 Cuma
IHA

Alınan bir istihbaratı değerlendiren Erciş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri ve Özel Harekat polisleri, Çelebibağ Mahallesi'nde PKK'lı teröristlerin bulunduğu bir eve operasyon düzenledi.



Polisin "Teslim ol" çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada 1 kadın PKK'lı terörist ölü ele geçirilirken, 3 özel harekat polisi ise atılan bombayla hafif şekilde yaralandı.



Yaralı polisler, Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezinde tedavi altına alınırken bölgede operasyon sürüyor.



Çukurca'da 2 PKK'lı terörist teslim oldu


Öte yandan Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında PKK'nın dağ kadrosundan kaçan 2 PKK'lı terörist de güvenlik güçlerine teslim oldu.



Hakkari Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Bölücü terör örgütünün faaliyet gösterdiği kırsal alandan kaçan 2 bölücü terör örgütü mensubu 17.11.2016 günü saat 17.00 sıralarında İlimiz Çukurca İlçesi 2nci Hudut Tugay Komutanlığına bağlı Bayrak Tepe Üs Bölgesine silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olmuştur. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi.




#Van
#Erciş
#PKK
7 yıl önce