|

Van'dan İsrail'in çirkin saldırılarına tepki

Van'da Mustazaflar Cemiyeti, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik operasyonlarına tepki gösterdi.

Yeni Şafak
15:28 - 14/11/2014 Cuma
Güncelleme: 13:30 - 14/11/2014 Cuma
AA
.
.
Van Mustazaflar Cemiyeti üyeleri, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskını ve mescide yönelik operasyonlarını protesto etti.


Beşyol'daki Hz. Ömer Camisi avlusunda cuma namazı sonrası bir araya gelen Mustazaflar Cemiyeti üyeleri, sloganlar atarak İsrail'in, Mescid-i Aksa'ya saldırılarını kınadı.


Basın açıklaması okuyan Levent Dalgın, tarihi işgal ve soykırımlarla dolu İsrail'in yaptığı zulüm ve katliamların hız kesmeden devam ettiğini bildirdi.


Ramazan ayındaki Gazze saldırılarında büyük çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 2 binin üzerinde masum Müslümanın şehit edildiğini, insanların evlerinin yakıldığını anımsatan Dalgın, şunları kaydetti:


"En son geçen hafta bu vahşi çete, mübarek Mescid-i Aksa'nın içine girip postallarıyla minber ve mihrabını çiğnemiş, Kur'an-ı Kerim'leri yere atmıştır. Terör çetesi İsrail'in uşak ve hizmetkarları çoğaldıkça İsrail de etrafındaki Müslümanlara saldırmakta hatta Mescid-i Aksa'nın içine postallarıyla girme cesaretini kendinde görmekte ümmetin parçalanmışlığından yararlanmaktadır. İsrail ile sosyalist ve emperyalist uşakları sadece İslam'ın kahraman evlatlarının hiçbir şeyden çekinmeden Ashab-ı Kiram gibi bir duruş sergilemelerinden korkmaktadırlar. Nerede İsrail ve uşaklarının saldırısı varsa orada İslam'ın izzetine sahip çıkacak, kahraman evlatları vardır."


Açıklamanın ardından grup dağıldı.
#Van
#Mustazaflar Cemiyeti
#Mescid-i Aksa
#İsrail
9 yıl önce